A piramisoknál is régebbi, 14 ezer éves kultúra nyomai tartják lázban a világot

2023. március 18., szombat




A zavarba ejtő felfedezést Kanadában tették.

Brit Kolumbia közelében, a Trinket szigeten valami olyanra bukkantak, mely mindennél régebbi, és egy olyan korról, egy olyan népről árulkodik, amiről alig tudunk valamit.

Arról van szó, hogy egy 14.000 éves falu maradványaira bukkantak a föld alatt.

Ez a falu pedig a történelem egyik legrégebbi ilyen faluja. Hogy ez mennyire így van, mi sem mutatja jobban, hogy sokkal régebbi még az Egyiptomban található piramisoknál is.

Mindezt olyan területen fedezték fel ráadásul, ahol korábban olyan leletek kerültek elő, melyek az előző jégkorszak idejéből származnak.

Az Észak-Amerikát meghódító népek legelső nyomai is lehetnek, de bármi más, hiszen a falu romjait, hátramaradt emlékeit nem tárták fel teljesen.

Különféle kőszerszámok, és szobrok, megmunkált földterületek, és kikövezett utak elemei sejlettek fel a föld alatt. Az eszközök egy részéből ítélve vadászó és halászó életmódot folytathatott annak idején a falu lakossága.

A most megtalált falu azért ekkora jelentőségű, mert ezek lehetnek az első nyomok eme terület meghódítására. A Brit Kolumbia partvonalai.

Az őshonos Heiltsuk törzs tagjai között rengeteg különféle mese, és mendemonda keringett arról, hogy különféle, felvirágzó falvak voltak akkoriban Brit Kolumbia partjainál.

Mesés kultúrák voltak, hatalmas, és gazdag falvak, ahol rengeteg helyi élt, és csak lassan néptelenedtek, majd semmisültek meg ezek a helyek.

Sőt, egyes feltételezések szerint a vidéken rengeteg volt az úgynevezett ideiglenes falu, mely valójában nem volt igazi falu, csak afféle menedék a hideg hónapokra, ahol élelmet és egyéb hasznos dolgot gyűjtöttek össze az emberek.

Azonban ahogyan elkezdett kedvezőtlenné válni az éghajlat, a legtöbb ilyen falu, mint amilyen a szóban forgó 14.000 éves falu is, egyszerűen lassan megszűnt.

Az ásatást végző szakemberek szerint senki sem gondolta, hogy itt valaha falut fognak találni, de megtörtént a lehetetlen, és most mindenki arra kíváncsi, mit árulhat el a 14.000 évvel ezelőtti múltról.

A falucska romjain, és az ott fennmaradt tárgyakon át ugyanis egy időablak nyílik a piramisok építésének előtti időkbe.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség történelem


Megtekintések száma: 152382





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet