A Plútó pályája bizonyíthatja a Nibiru létezését?

2023. július 17., hétfő




Ausztrál tudósok szerint a Naprendszer legutolsó bolygójának pályája lehet a kulcs.

2015-ben merült fel először komolyabban, hogy a Naprendszerünkben létezhet egy 9. bolygó. Ez a bolygó azonban egészen eddig - és még napjainkig sem - nem volt érzékelhető, vagy közvetlenül megfigyelhető, mert olyan messzire kering a Napunktól, hogy több ezer év alatt kerüli meg azt.

Ráadásul a pályája olyan lehet, hogy elképzelhető, hogy mindig takarásban van valami által. A Kuiper-övön is túl lehet, ez pedig még jobban megnehezítheti a keresését.

Annyit sejtenek, hogy a hírhedt, Oort-felhőn belül lehet, bár ebben sem teljesen biztosak. Legelsőként Jan Hendrik Oort holland csillagász feltételezte, hogy létezhet egy felhő, mely nem más, mint egy a Naptól mintegy 50-100 000 csillagászati egységre található üstökös zóna, amelyben milliárdnyi üstökös mag kering.

Az Oort-felhőt övező rejtély onnan adódik, hogy mind a mai napig nem sikerült bebizonyítani a létezését, csupán elméleti modellek, és sejtések vetítik előre, hogy lehet valami a Naprendszer külső határánál.

Ha valóban létezik a Nibiru, mint ahogyan most nagy bizonyossággal állítják ausztrál tudósok, akkor az sem kizárt ugyanakkor, hogy az Oort-felhőn időnként keresztülhalad, ilyenkor pedig rengeteg aszteroidával ütközik.

Ezért is hívja sok prófécia a halál bolygójának is, nem csak azért, mert elméletileg egyszer a jövőben a Földünkkel össze fog ütközni, megsemmisítve azt.

A tudósok szerint egy új kutatási eredmény igazolja a sejtésüket, miszerint a Nibiru valóban létezik, és a Plútó pályája a bizonyíték rá.

Korábban gondolták, hogy a Nap-Föld távolság tízszeresére lehet a Naptól, mostmár úgy sejtik, hogy ez a távolság legalább 800 Nap-Föld távolság.

Azonban a pályát nehéz meghatározni, mivel csak a Kuiper-övben található objektumokra gyakorolt hatását tudták mérni, azt viszont minden kétséget kizáróan sikerült már többször is megmérni.

A Plútó pályájának analizálásakor különféle anomáliákat, furcsaságokat észleltek, melyből kiderült, hogy van valamilyen nagyobb erő - mely értelemszerűen egy nagyobb tárgyhoz, vagy testhez köthető - ami hat erre a különleges pályára. Ez viszont azt jelenti, hogy a "közelben" lehet valami.

Annak idején a Neptunusz létezését is pontosan ezzel a módszerrel jósolták meg előre, nagy pontossággal.

A tudósok és csillagászok közel 2 éve hajkurásszák a kilencedik bolygót, melyet sokan azonosítanak a Nibiruval. Míg vannak, akik szerint a Nibiru pusztán csak legenda, de maga a 9. bolygó létezhet, addig mások bizonyosak benne, hogy a végzet bolygóját keresi a tudomány.

OSZD MEG másokkal is!

idegen idegenek összeesküvés csillagászat űrkutatás világvége globális kataklizma kilencedik bolygó nibiru x-bolygó


Megtekintések száma: 219317





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet