A pokol küszöbén: harmadfokú hőségriadó után vesz őrült fordulatot az időjárás

2019. augusztus 11., vasárnap
Csak helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok a hét utolsó napján: a délelőtti órák folyamán az északi és nyugati országrészben lehet kicsit felhősebb időre számítani, majd később az Északi-középhegységben tűnhet el a nap hosszabb-rövidebb időszakra. 

A Dunántúlon időnként megerősödhet a szél, ám a nap folyamán egyre csökken majd a légmozgás. 

A csúcshőmérséklet ma 29 és 35 fok között várható, a hőség miatt pedig Békés megyére másodfokú riasztást adtak ki, további 12 megyére pedig elsőfokút. 

Éjszakára a hőmérséklet 22-27 fok közé csökken majd.

A jövő hét egy brutális, 33-37 fok közötti csúcshőmérsékletet hozó hétfővel indít, több megyére is harmadfokú riasztást adtak ki, de egy megyét leszámítva az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetés van érvényben a kánikula miatt.

Kedden a reggeli órákban még érezhető lesz az előző nap "hatása", azonban később a derült égboltra felhők érkeznek és egyre több helyen várható majd eső, zápor, zivatar, valamint a szél is egyre nagyobb területen erősödik meg, a Dunántúlon akár viharos erejű is lehet! 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség időjárás előrejelzés


Megtekintések száma: 49218

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet