A popcorn zacskójában található perfluoro-oktánsavat tartalmaz, ami daganatot okoz a kutatások szerint!

2017. december 7., csütörtök




Rákkeltő élelmiszereknek, a legmodernebb kutatások eredményeinek jártak utána!

Egyes kutatások szerint a mikrós popcornos zacskók belső falán perfluoroktánsav található, amely rákkeltő. Ugyanezt azt a maradványanyagot tartalmazza a teflon is.

A perfluoroktánsav vese, húgyhólyag, a máj, a hasnyálmirigy és a hererák kialakulását okozhatja.

És nem csak és kizárólag a popcorn az, mely elfogyasztva rákot okozhat. Az az igazság, hogy egyre több olyan élelmiszerrel találkozik az emberi szervezet, mely hosszú feldolgozási és tartósítási procedúrán ment végbe, emiatt pedig veszélyes anyagokat tartalmazhat.

A finomított cukrokat nagy mennyiségben tartalmazó élelmiszerek ugyancsak rákkeltők. A magas cukortartalmú kukoricaszirup az egyik legfőbb bűnös. Sajnos megtalálható süteményekben, üdítőkben, gyümölcslevekben is, így szinte lehetetlen elkerülni.

A kutatók elmondják, hogy összességében egy-egy ilyen terméknek bőven az egészségügyi határérték ALATT vannak ezek az anyagok.

Igen ám, de arról mindenki elfelejt beszélni, hogy egy ember egy nap több ehhez hasonló terméket fogyaszthat el, vagyis drasztikus mértékben halmozódhat a szervezetében ez a rengeteg káros kemikália.

A zsíros ételek például nem csak túlsúlyt okoznak, hanem a chipsekben például van egy olyan akrilmalid nevű anyag, mely a cigarettában is megtalálható...

Nem nagyon kell magyarázni, hogy a füstölt termékek karcinogén anyagokat és rengeteg sót tartalmaznak, ezért, ha sokat esszük, több egészségügyi problémának is kitesszük magunkat.

Akár évekkel is megrövidíthetjük életünket, ha minden második étkezésünk füstölt és sózott húsokból, kolbászból, szalonnából áll.

A hidrogénezett növényi olajok közül a legismertebb a margarin. Ha már csak ezt elhagyjuk az étrendünkből sokat tehetünk az egészségünkért. Sok omega-6 zsírsavat tartalmaz, amely egészségügyi problémákat okozhat.

De a vörös húsokkal is komoly gond van: akár prosztatarákot is okozhatnak.

Sokan nem tudják, de a túlsúly önmagában is egy kockázati tényezővé válik, így nem véletlen, hogy rengeteg rákos beteg túlsúlyos, vagy legalábbis az volt...

Azonban nem érdemes rettegni, és mindig azzal foglalkozni, hogy mit lehet enni, és mit nem lehet enni. Érdemes nagymamáink tanácsait megfogadni, és úgy élni, hogy mindenből MÉRTÉKKEL fogyasszunk.

Sportoljunk rendszeresen, kerüljük az elhízást, és figyeljünk oda legbelső lelki békénkre is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség rák betegségek élelmiszeripar


Megtekintések száma: 45588





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet