A pszichoterapeuta tanácsa: így lehet tökéletes a 2019-es éved!

2019. január 18., péntek
Ezt feltétlen olvasd el és fogadd meg!

Jelszavunk: nincs idő!

Ez pedig előbb-utóbb elvezet a totális kimerülés, az állandó fáradtság, a kiégés, a tenni nem akarás állapotához.

Angela Nutu pszichiáter szerint az érdekes az, hogy bár sokkal többet akarunk elérni, úgy tűnik, hogy egyre kisebb mértékű a hatékony produktivitás az életünkben. Azáltal, hogy még többre és többre kényszerítjük magunk, egyáltalán nem kerülünk közelebb a várt eredményhez. A hatékonyság titka a munka és a pihenés közti egyensúly megtalálása. Bármilyen furcsán hangzik is, a siker titka a pihenésben rejlik.

Ajánlott több időt fordítanod a testi és lelki pihenésre is, mert legyen szó akár fizikai, akár lelki fáradtságról, mindenképp megnehezíti az életed. Egy megfáradt, energiahiányos ember nehezen tudja felvenni a harcot a különböző problémákkal, és előbb-utóbb maga alá gyűri az élet.

“Amikor az agy dolgozik, a test nyugalmi állapotban van. Amikor a test dolgozik, akkor az agy van nyugalmi állapotban.

Próbáld csak ki: ha egész nap a számítógép előtt ülsz, vagyis odaköt a munkád, mikor hazamentél ne a Facebook vagy a tévé előtt próbálj kikapcsolódni. 

Bármennyire is fáradtnak érzed magad, ilyenkor egy kis fizikai aktivitás segíthet rajtad. Végezz néhány edzőgyakorlatot, érezd az izmaid, meglátod a végén szellemileg teljesen frissnek fogod érezni magad. 

A fizikai gyakorlatok egy jó adag stresszt szabadítanak fel a szervezetedből, így az edzés végén sokkal nyugodtabb, és boldogabb leszel. 

Sportolás közben a jelenre koncentrálsz, nem aggódsz, nem szorongsz, és nem töröd a fejed a múlton, egyszerűen nincs időd ezekre. 

Miután megértetted ezt az elméletet, tudatosan fogj neki az életmódváltásnak, meglátod, mennyire hasznodra fog válni. Ahelyett, hogy megvárnád, hogy lemerüljenek az akkumulátorok, egyszerűen előzöd meg, és mindig kiegyensúlyozott állapotban leszel. 

Fontos szerep jut a gondolataid optimalizálásának is. Ha arra gondolsz, hogy “ma nagyon fáradt vagyok”, inkább helyettesítsd ezzel, hogy “ma kevésbé vagyok kipihent”. 

Figyeld a testi és lelki érzéseid, élj tudatosan, változtass, amint tudsz.” – mondta a pszichiáter.

OSZD MEG másokkal is!

ezotéria spirituális önismeret


Megtekintések száma: 32606

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet