A Rainier-hegy hajnali fényjátéka

2016. november 12., szombat




A hajnalban felkelő nap pompás látványt tud nyújtani. Létezik azonban a Földön egy hely, ahol egy különleges fény-árnyék játék ejti ámulatba a szemlélőt, melyet sehol máshol a világon nem tapasztalhat meg.

A különleges hely rengeteg turistát vonz évente, és sok kép is készül a titokzatos egyben szemgyönyörködtető jelenségről.

A Rainier-hegynek ugyanis van egy szokatlanul érdekes tulajdonsága. Mégpedig az, hogy a hegycsúcsának árnyéka nem a talajra vetül, hanem az égbolton tanyázó felhőkre.

A Washington állam középső területén elhelyezkedő Mount Rainier Nemzeti Park egyik ékes dísze a Rainier-hegy.

Külön érdekesség, hogy az állam legmagasabb hegycsúcsaként is számon tartják, ráadásul egy jelenleg is aktív vulkán is egyben. 500-1000 évente szokott egyszer kitörni, aztán megint szünetel kicsit, hogy az újabb kitörésre készüljön.

A 4392 méteres vulkanikus csúcs 87 kilométerre délkeletre található Seattle-től. A hegy lejtőit hatalmas fenyőerdők borítják, melyeket gleccserek és vízesések szabdalnak.

A különleges élmény nem mindig látható, de igen gyakori, és a világon sehol máshol nem fordult még elő hasonló, noha elviekben lehetséges, mert más hegyeknél is fennállhatnak ugyanezek a körülmények.

Felhős időben a felkelő nap sugarai úgy világítják meg a hegycsúcsot, hogy az a felhők aljára vet árnyékot. A hajnali fények ezen, különös játéka leginkább ősszel és télen figyelhető meg.

Bámulatos, ahogy a hegy sötét árnyéka hosszú késként szeli át a felhőrengeteget, mintha az csak egy nagy, összefüggő hab lenne, melyet kettévágtak.

Sokan árnyfolyosóként is emlegetik ezt a hosszú, az eget lefedő árnyékcsíkot, és a helyiek egy része azt tartja, hogy ez lehet az átjáró a túlvilágra, mely időnként megnyílik, hogy az emberek belenézhessenek az eljövendő végbe.

A messzi végtelenbe tovaterjedő jelenség égi folyosóként van jelen, és úgy válik eggyé a messzi horizonttal, mintha csak valamifajta násztáncot járnának a távolban.

Aki teheti, legalább egyszer látogasson el ide az életében, garantáltan nem fogja megbánni, és valami olyan csodálatos dolognak lehet a részese, ami rádöbbenti az embert arra, hogy milyen csodálatos világban is élünk.

érdekes érdekesség természet


Megtekintések száma: 18133





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet