A rejtélyes 51-es körzet: hogyan terjeszkedett az elmúlt öt évtizedben

2016. december 11., vasárnap
A titokzatos, sokak szerint idegen csészealjakat, és földönkívüli technológiát őrző bázis elmúlt öt évtizedbéli terjeszkedését láthatod műholdas képeken, és a bázis árulkodó, egybe  titokzatos történetét. Szerinted is van ott valami?

Roswell titka

Az 51-es körzet ma már egybeforrt a roswelli eseményekkel, és az igenekkel. Ezt a „sarat” már nem mossa le magáról soha, még annak ellenére sem, hogy azóta számtalan hasonlóan titokzatos bázis nyílt Amerikában.

Az 51-es körzet volt az a bázis, ahová a Roswellnél lezuhant idegen repülő szerkezet darabjait, roncsait, és a roncs körül talált földönkívüli tetemeket szállították a Fort Worth katonai bázison át.

Bár a kormány ezt hivatalosan nem ismerte el, rengeteg katonai, és illetékes kiszivárgott beszámolója maradt fenn abból az időből.

Az egyik ilyen említést is tesz arról, hogy fekete, nejlonzsákokba csomagolt testeket szállítottak, melyek tartalmába szigorúan tilos volt belenézni. Hasonlóan a különleges, fémes roncsdarabkákhoz, amik egy azonosítatlan objektum maradványaiként lettek katalogizálva az 51-es bázison.

Titkok a bázis körül

Az elmúlt néhány évben valamivel lazábbra engedte Amerika a gyeplőt, és legalább felülről betekintést nyerhettek az emberek abba, mi folyik a bázison.

Ezt hosszas előkészületek előzték meg, és bár korábban is voltak műholdas fotók a területről, ezek sohasem voltak publikusak sok évig.

Az már viszont túlságosan gyanús volt, és felkeltette a sajtó és a média érdeklődését, hogy ennyire titkolnak valamit az 51-es körzetben.

A kormánynak tehát lépnie kellett, mielőtt túlmelegedett volna a talaj a bázis körül. Az elmúlt években elismerte azt is, hogy az 51-es körzet valóban egy titkos bázisként működött már egy jó ideje, ezzel kvázi elismerte, hogy a bázis valóban működik.

Sokak szerint ez egyben egy beismerő vallomás, vagy legalábbis egy utalás Roswellre.

Öt évtized terjeszkedése

A Google közzétett egy látványos videót a titokzatos 51-es körzetről, melyről sokáig még műholdas fotókat sem engedett készíteni az amerikai kormány.

Ezen több olyan, korábban titkosított kép is található, melyeket annak idején még nem nagyon szerettek volna nyilvánosságra hozni. A műholdas felvételeken remekül látszik, hogy a rejtélyes bázis hogyan terjeszkedett az elmúlt öt évtizedben.

Mind a mai napig rejtély övezi, hogy pontosan milyen tevékenység is folyik a bázis falain belül, egyesek pedig úgy gondolják, hogy a bázis felszíni hangárai valójában csak lejáratok egy még nagyobb, és összetettebb földalatti bázisba.

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés 51-es körzet


Megtekintések száma: 18802

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet