A rejtélyes ausztrál falu, melyet csak azok találhatnak meg, akik tudják, pontosan hol keressék!

2017. május 23., kedd
A Dél-Ausztráliai vidékeken kering egy szóbeszéd egy titokzatos faluról, melyre nem lehet csak úgy rálelni. Csakis akkor, ha biztosan tudod, hol keresd.

A Dél-Ausztrál vidéken, Adelaide-től 846 kilométerre északra van egy hely, melyet aki keres, nem talál. Ellenben az, aki igazán keresi, rátalálhat, de nagyon pontosnak és szemfülesnek kell lennie.

Van ugyanis egy helyi legenda, egy különleges faluról, amit rengeteg arra járó, azt kereső utazó vétett el, és battyogott haza sikertelenül.

A falu ugyanis annyira különleges, és olyan jól el van rejtve a sziklás vidéken, hogy gyakorlatilag észrevehetetlen - szó szerint.

Coober Pedy alig 2000 fős lakossággal rendelkezik.

Apró, helyi közösség, ahol a lakosok már jól összeszoktak, és szívesen fogadják az új látogatókat, turistákat, jöttmenteket. Már ha képesek idetalálni.

Ugyanis egyáltalán nem könnyű. Nem az idevezető úttal van a baj, hanem azzal, hogy a házak régi üregekben bányászatra használt járatokban lettek kialakítva, így az autóút felől szinte nem is látható semmi a város "épületeiből".

A Coober Pedy ősi eredete a Kupa Piti, ami annyit tesz, mint "a fehér ember ürege".

A név találó, mert a lakosok tényleg ilyen rejtett üregekben laknak, de a látszat senkit ne tévesszen meg. Kényelmes, stílusosnak mondható házakban élik mindennapjaikat.

Az 1960-as években európai bevándorlók érkeztek, opálbányászattal szerencsét próbálni. A mindössze kb. 2000 lakosú város még napjainkban is a világ egyik legnagyobb opáltermelője.

Azonban roppant nehéz megtalálni. Saját, idillikus kis világa van a falunak, melyet a közösség szíve táplál.

Magát a várost egyébként a turizmus - már, ha idetalálnak ugye a turisták - és az opálbányászat tartja fenn, szóval nem könnyű itt az élet, de a csend és a nyugalom, valamint a sziklás-sivatagos táj mindenért kárpótol.

A helyiek a világért sem költöznének máshová, és szeretik egymást, összetartó közösség alakult ki itt az évtizedek során.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 163473

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet