A rejtélyes Bibliát maga az Ördög írta: kitálaltak róla, sötét titkokat tartalmaz

2023. szeptember 26., kedd
Létezik egy 12. századi hatalmas, ősi írást tartalmazó Biblia, melyet egyes feltételezések szerint maga a Sátán készített.

Léteik egy hatalmas kódex, amit sokan csak Codex Gigasként emlegetnek. Erről a hatalmas Bibliáról az a hír járja, hogy magához a gonoszhoz van köze. Mivel a Sátán saját kezűleg írhatta.

A hatalmas kódex impozáns méretekkel bír: 89 centiméter magas, és 49 centiméter széles, valamint közel 75 kilót nyom.

Jelenleg a Svéd Nemzeti Könyvtárban van kiállítva.

Sokan a világ nyolcadik csodájaként tartják számon ezt a könyvet. De nem csak a külső ennyire misztikus, hanem a benne foglaltak is. Sőt, ha valaki beleolvas, megdöbbentő dolgokat fog találni benne.

Rengeteg a Bibliából is átemelt történet található meg benne, valamint különféle gyógyító praktikák, de még varázslatok is.

Senki sem tudja, hogy ezeknek milyen szerepe lehetett, és úgy általánosságban véve mi oka lehetett annak, hogy az Ördög Bibliáját elkészítse valaki. Az sem volt világos, hogy egyáltalán ki készítette.

A legenda úgy tartja, hogy maga a Sátán írhatta a pokolban, így minden, ami benne található, a saját kézjegyét viseli.

Mások szerint nem maga az ördög írta, de az ő sugallatára keletkezett, méghozzá egy szerzetes által, aki gyakorlatilag lepaktált a Sátánnal. Az örök halhatatlanságért felajánlotta neki a lelkét. Az ÖRdögnek ez azonban kevés volt, és még megíratta vele a saját Bibliáját.

A Sátánnak azt a könyvét, mely kinyilatkoztatja a gonosz jelenlétét itt a Földön.

Rengeteg kutató megvizsgálta azóta, és csak egy idézetet találtak, ami pontosabban utalhat a keletkezés idejére, eszerint 1230-ban jöhetett létre maga a könyv.

A kódex legelső oldalán maga a Sátán látható, egész alakban. Az írás, és a képek jellegzetességei alátámasztották azt az elméletet, hogy a kódexet egyetlen személy írta, aki valószínűleg a szerzetes lehetett.

Azonban olyan varázsigék, és gyógyító praktikák voltak benne leírva, melyek messze megelőzték az adott kort. Vagyis csak jóval később derült fény egyes dolgokra, vagy bizonyos a kódexben leírt praktikák csak később váltak bevetté.

De akkor mégis, hogyan volt képes a szerzetes dacolni az idővel, és több emberöltőn keresztül írni, és gyűjtögetni bele a leírtakat,

Sokak szerint ez a tény – hogy egy embertől származik az íráskép elemzése alapján – alátámasztja azt, hogy a szerzetes valóban lepaktált az ördöggel, és a könyv megírásáért cserébe örök életet kapott.

Napvilágra került később egy legenda, mely részleteiben meséli el a szerzetes történetét. Eszerint 1230-ban Csehországban élt a szerzetes, aki megírta a kódexet. Élve akarták befalazni egy szabálysértésért, de ő azt mondta, megírja a Bibliát és más gyógyító tanácsokat tartalmazó kódexet, ha életben hagyják, és nem falazzák be.

Mindezt egyetlen éjszaka alatt. Mivel tudta, hogy lehetetlen lesz, amikor hajnali 3 órát ütött az óra - a Sátán ezzel gúnyolja a szentháromságot - magának az Ördögnek kérte a segítségét, hogy lelkéért cserébe segítsen neki ezt megírni.

Annyi bizonyos, hogy bárki, akinek köze volt a Sátán Bibliájához, és a birtokában volt egy rövid ideig is, vagy haláleset, vagy kegyetlen balsors sújtotta.

A kódexben a test és az elme, valamint a halhatatlanság és a lélek is komoly szerepet kapnak. Egyesek szerint a Sátán Bibliája a megtestesült gonosz, és a Bibliából ismert történetek is burkoltan egészen mást jelentenek - ha tudunk olvasni a sorok között - ami ellenkezője az Isten által hirdetett elveknek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ördög gonosz történele


Megtekintések száma: 371574

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet