A rejtélyes Wistman erdő misztikuma

2017. március 14., kedd




Olyan, mintha egy mesebeli erdőben járna az ember.

A Wistman-erdő egy kicsi és ősi erdős terület az angliai Dartmoorban, a West Dart-folyó lejtőin. 

A mindössze nyolchektáros terület egy ősi erdő elszigetelt maradványa, amely több ezer évvel ezelőtt ezen a lápos területen terült el.

Mára csupán három kisebb folt maradt fenn a hatalmas erdőségből. Ezek hatalmas fekete vérebek, vörösen izzó szemekkel, sárga agyarakkal, akik eltévedt utazókra vagy elveszett lelkekre vadásztak az erdőben és környékén. A mondák szerint az ebeket „Old Crockern”, Dartmoor ősi szelleme irányította és kiapadhatatlan éhséget éreztek az emberi hús és vér után.

A fák itt különlegesen régiek és satnyák, ágaik csomósak, csavartak. Egyéb elbeszélések szerint az erdőben rengeteg mérges vipera tanyáz, amelyek harapása meglepő módon sokkal mérgezőbb, mint környékbeli társaiké. 

Fantasztikus alakzatokat vesznek fel az összefonódott göcsörtös ágak, amiket vastag moha és zuzmó borít. Néhol egész nagy gumókat alkotnak a fákon, sziklákon. Egy történet szerint egyszer az egyik vipera megharapott és megölt egy Jumbo nevű kutyát, amelyik szelleme állítólag azóta az erdőben bolyong.

Forrás: erdekesvilag.hu

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 38221





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet