A réz lehet a fogyás kulcsa

2016. június 7., kedd




Könnyen lehet, hogy a legnagyobb tudományos felfedezés lehet, melyet a fogyás kapcsán most felfedeztek. A szervezetben található réz és a fogyás között ugyanis szoros kapcsolatot találtak.

Könnyen lehet, hogy az utóbbi évek legfontosabb, elhízással kapcsolatos felfedezését tették a Lawrence Berkeley laboratórium kutatói. Ha gyanújuk orvosilag dokumentáltan is beigazolódik, az szenzációs lenne az elhízás elleni harcban.

A neves tudományos műhely kutatói Chris Chang vezetésével a réz szerepét vizsgálták a zsírszövetek működésében.„Megállapítottuk, hogy a réz jelenléte alapvetően fontos a zsír energiává alakításához” – jelentette ki Chris Chang.

Az elv, és a folyamat kölcsönhatása roppant egyszerű, és furcsa, hogy eddig még nem jöttek rá. A fém szabályozóként működik, minél több a réz, annál több zsír bomlik le.

Az eredmények újabb kérdéseket vetnek fel, a kutatók legközelebb azt vizsgálják, hogy a réz hiánya vezethet-e elhízáshoz. Chang és csapata feltételezi, hogy a rézzel vissza lehetne állítani az emberi szervezet természetes zsírbontó működését.

zoldsegek

A réz főként kagylókban, leveles zöldségekben, gombákban, olajos magvakban és babfélékben található.

Nagyjából 700 mikrogramm fogyasztását javasolják naponta, de az amerikaiak háromnegyede ennél kevesebbet visz be.

„Rezet a szervezet nem tud előállítani, ezért a beviteléről gondoskodni kell. Amerikában, ahol az emberek kevés rezet fogyasztanak, népbetegség az elhízás” – részletezte z egyik kutatásban résztvevő szakember.

fogyas

A szakemberek a túlzott rézfogyasztástól is óvnak, ez más, alapvető fém, például a cink szintjét is megbolygatja a szervezetben, ami szintén káros lehet.

A jövő gyógyszere, fogyáshoz használt eljárásai nagyban függhetnek a mostani kutatás teljes mértékű igazolásától.

Hiszen ha beigazolódik minden hitelt érdemlően a réz és a fogyás kapcsolata, akkor az elkövetkező években még a nagyon elhízott emberek esetében is alkalmazni lehetne réz alapú gyógyszeres kezelést, mellyel képesek lennének akár hetek, hónapok alatt nagy súlyvesztést elérni.

tudomány egészség


Megtekintések száma: 7674





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet