A Samsung összehajtogatható telefont tervez?

2016. november 13., vasárnap
Nemrég látott napvilágot egy különleges szabadalom, mely arra utalhat, hogy a Samsung egy különleges technológián dolgozik, melynek segítségével egy összehajtogatható, érintőképernyős mobilt tervez.

Évek óta megy a pletyka arról, hogy valamelyik megacég megtervezheti a világ első érintőképernyős, és egyben összehajtogatható telefonját.

Rengeteg érdekes koncepció, és tervezet látott már napvilágot az elmúlt években, ezek javarésze azonban megrekedt a tervezőasztalon, mert vagy nem voltak elég költséghatékonyak, vagy már eleve a technológiai megvalósítási rostán sem mentek át.

Most azt rebesgetik, hogy a Samsung lehet az első cég, mely létrehozhat egy ilyen különleges telefont.

A Samsungról már eleve több éve azt gondolják, hogy elő fog állni egy hasonlóval, mivel több koncepció látott tőlük napvilágot.

Az idő múlásával azonban elmaradt ennek a titokzatos készüléknek a bemutatása, így többen úgy gondolták, hogy az ötlet nem volt kellően hatékony és megvalósítható, és eltűnt a süllyesztőben. Most azonban úgy tűnik, van remény.

A Galaxy X – vagy Project Valley – néven futó titokzatos készülékhez ugyanis egy szabadalmat jegyeztek be, mely a Samsunghoz köthető. A szabadalomból kiderül, hogy valóban egy összehajtogatható telefonon dolgoznak a cégnél.

Az eddig sejtett téglalap-forma helyett a szabadalmi terveken egy hosszúkás telefon látható, ami érdekes kérdéseket vet fel, például, hogy mire lesz ez jó?

Elég nehéz elképzelni, hogy egy ilyen szinten elnyújtott kijelző igazán hasznos tudna lenni, valamint valószínűleg fogni is csak két kézzel lehetne kényelmesen.

Talán ezért is tervezik hajlíthatónak, összehajtogathatónak, hogy más-más méretűvé lehessen majd összehajtani, és használni.

Csak idő kérdése, és talán jövőre már tényleg bemutatnak egy működőképes prototípust a világ első összehajtogatható okos telefonjából.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 26154

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet