A sikoltozó múmia rejtélye

2017. március 13., hétfő




Még az archeológusok is csak találgatni tudnak, vagy egymásra rácáfolni, de a valódi történetet senki sem ismeri!

Rengeteg mítosz, legenda kering a távoli múlt örökségeivel, feltárt leleteivel kapcsolatban. Még az archeológusok is csak találgatni tudnak, vagy egymásra rácáfolni, de a valódi történetet senki sem ismeri!

1886-ban találtak rá a képen látható ma már igen híres múmiára. A mumifikálódott emberi test arcára kiült a haldoklás gyötrelme. Azonban nem ez az egyetlen érdekessége...

Ami igazán különlegessé teszi, azaz, hogy az összes szerve a helyén van. Márpedig a mumifikálás első lépései között a szervek kivétele, és tartóedényben való tartósítása is szerepel.

Rengeteg érdekes teória merült fel az eltelt idő alatt, és egyikről sem tudják megmondani, hogy igaz-e, vagy hamis. Egyes elméletek szerint két tettes felelős a múmia arckifejezéséért. Az egyik a gyilkosa, a másik pedig az, aki konzerválta a teljes testet.

Egy másik teória szerint hidegvérű gyilkosságról, pontosabban mérgezésről van szó, aminek az volt a célja, hogy az áldozatot élve temessék el.

A National Geographic archeológusai tanulmányozták a múmiát, és érdekes dologra jutottak: megvan az esélye annak, hogy a múmia Pentewere herceg, III. Ramszesz fáraó fia, akit az édesapja meggyilkolásának szándékával gyanúsítottak.

Mikor a gyilkosság terve kiderült, a fáraó büntetésképpen megmérgezte, és báránybőrbe tekertette a mumifikálódott testet. A méreg megmagyarázná a gyötrődő, sikoltozó kifejezést az arcán.

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség történelem


Megtekintések száma: 165101





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet