A Stonehenge rejtély - milyen titkot őriz az ősi monolitikus kőkör?

2017. április 1., szombat




Remek magyar nyelvű dokumentumfilmben erednek a Stonehenge titkainak nyomába.

A tudomány számára a Stonehenge mindig is egy nagy fehér folt volt. Ugyanis a rengeteg különféle teória ellenére nem tiszta, mi lehetett a célja pontosan kik építették, és véletlen-e az, hogy csillagászatilag tervezett tájolású az elrendezése.

A körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re-északra fekszik.

Gigantikus kőtömbjei miatt gyakran előkerül a téma: hogyan mozgatták meg, és szállították a helyszínre a köveket? Ugyanis a környéken több kilométer sugarú körben nem találhatóak ilyen, vagy ehhez hasonló kövek.

A több tonnás kövek mozdítása még napjainkban is igen nehéz feladat, melyeket gépekkel, modern eszközökkel is igen körülményes megoldani. Akkoriban, sok ezer évvel ezelőtt azonban az egykori alkotók mindezt gépek nélkül vitték véghez.

Lehetett annak idején vallási szent hely, de akár ősi csillagászati naptár, vagy egyfajta csillagtérkép is.

Sőt, vannak olyan paleoasztronautikából eredeztethető elméletek, melyek szerint a Stonehenge nem más, mint egy ősi átjáró, egyfajta térkapu, mely az univerzum két, egymástól nagyon távoli pontját köti össze kvantumfizikai elven.

A lenti videóban magyar nyelven nézheted végig, ahogyan a Stonehenge rejtélyeinek nyomába erednek, és megpróbálják megválaszolni a monumentális ősi kőkör titkait.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek történelem


Megtekintések száma: 139627





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet