A szabadkőművesek 7 titka, amit nem akarnak hogy tudj

2022. augusztus 14., vasárnap
A szabadkőművesek a világ legrejtélyesebb, legnagyobb titok által övezett tömörülése. Most elárulunk neked 7 megdöbbentő titkot róluk.

A szabadkőművesség világszerte több millió taggal rendelkező heterogén, számtalan formában működő mozgalom. Egy olyan titkos tömörülés, mellyel kapcsolatban számtalan különféle összeesküvés elmélet látott napvilágot, és még ma is nagy misztikum övezi őket.

Összegyűjtöttünk 7 olyan dolgot, amit biztosan nem tudták róluk.

Titkos kézfogásuk van

Bár egyesek még ma is tagadják - még maguk a tagok is - de van egy titkos kézfogásuk, amivel egymást köszöntik. Ezt a kézfogást számos rejtély övezi még ma is, és egyes embereknél, hírességeknél bizony néha látni is vélik.

Azt tartják, hogy a titkos kézfogás nem csak köszöntés, de egyfajta megpecsételés is, és ha egy nem szabadkőműves fog így kezet egy idegen emberrel, az hamarosan meghal.

Titkos jelszavaik vannak

Szintén nem bizonyított, de nagyon sokan emlegették korábban a történelem folyamán, hogy a szabadkőműveseknek vannak bizonyos jelszavaik egyes jelenségekre, időpontokra, helyekre.

Így szinte lekövethetetlenné válnak, és át tudnak jutni bármilyen fajta megfigyelésen.

Különös beavatási szertartások

A szabadkőműves szertartásokról rengeteg legenda ás tévhit kering. Igazából senki sem tudja, hogy valójában hogyan is zajlik egy beavatás, mivel bárki, aki felvételt nyert, az nem beszél, aki pedig ki akart lépni, azt "elhallgattatták".

Egyes információk szerint egy kötél is elő szokott kerülni egy hurokkal, amikor beavatnak egy új embert, de sokak szerint ez csak szimbolikus, mert valójában a köldökzsinórt szimbolizálja. Mások szerint ez egy burkolt fenyegetés lehet az újaknak, nehogy kilépjenek, vagy bárkinek beszéljenek.

Napimádat

A Nap, és annak szimbóluma rendszeresen felbukkanó motívum a szabadkőművesek körében. A nap- és holdciklusok fontosak a szabadkőművességnek.

Rengeteg magyarázat van arra vonatkozóan, hogy valójában mit takar a Nap jelentése, és szimbolikája náluk, de a legvalószínűbb elképzelés szerint magát az újjászületést.

Nincsenek ateisták közöttük

Hihetetlen, de senki sem lehet szabadkőműves, ha ateista, A hit, és a hitvilág nagyon fontos nekik. Előfeltétele a tagságnak ugyanis az, hogy higgyen egy felső hatalomban az ember.

Azt nem kötik ki, hogy ennek a felsőbb hatalomnak pontosan minek kell lennie, ezt az egyén meghatározására bízzák. Egyfajta kölcsönös tisztelet számukra a vallás gyakorlása.

Nem csak a politikát, de a gazdaságot is befolyásolják

Hihetetlen hatalmuk van. Az emberiség felső tízezrének a krémjét képviselik, és egy olyan országok, politikusok és kormányok felett álló erőként vannak jelen, mint az illuminátusok.

Képesek választásokat befolyásolni, vagy nemzetek sorsa felett ítélkezni, de ha kell, akár háborút is tudnak szítani.

Rejtett szimbólumaik láthatóak mindenhol

Az egydollároson látható befejezetlen piramis, és a mindent látó szem valódi szabadkőműves szimbólumok, melyekről sokan tudnak ma világszerte.

Arról a zöldes pecsétről már kevesebben, ami a bankjegy másik részén található, és egy mérleget, valamint egy derékszögű vonalzót ábrázol. Ezek szintén gyakran használt szimbólumok a szabadkőművesek között.

OSZD MEG másokkal!

rejtély rejtélyek szabadkőművesek


Megtekintések száma: 105388

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet