A Szahara szeme rejtheti a legendás Atlantiszt? Sokkoló teória látott napvilágot

2023. június 26., hétfő
Több ezer éven át maradt rejtve a világ elől. A modern technológia hajnalán aztán láthatóvá vált az emberiség számára. De vajon milyen ősi titkot rejt az emberiség, és a Föld múltjával kapcsolatban?

Az ember az űrkorszakba lépve fedezte fel a Szahara mauritániai részén lévő kör alakú képződményt, amelynek hivatalosan Richat-struktúra a neve.

Elképzelhető, hogy egy ősi, szuperfejlett civilizáció bölcsője lehet, és köze lehet ahhoz a helyhez, amit a világtörténelem folyamán a legtöbben kutattak, mindeddig sikertelenül.

Az első űrben járt asztronautáknak tűnt fel először ez a rejtélyes alakzat, amiről azóta sem tudunk túl sokat.

Eredetileg az volt rá a tudományos magyarázat, hogy egy óriási aszteroida becsapódási krátere lehetett egykoron, egy másik teória szerint pedig egy vulkanikus aktivitási terület, mely gyűrűsen alakította ki a felszíni kőzetet.

A Szahara szemének átmérője nagyjából 40 kilométer, Afrika nyugati részén, a sivatag mauritániai területén fekszik.

Renget régész és különféle kutató vizsgálta már meg alaposan a területet, és a képződményt, és egyesek felvetették, hogy ezek a koncentrikus körök talán nem is körök, hanem gyűrűk.

Érdekes összefüggést fedeztek fel mindemellett egy ősi, nagyon ismert, és sokat kutatott civilizáció városállamával is: magával Atlantisszal.

Eszerint a Szahara szeme maga lehetett az elveszett Atlantisz?

A tudósok egy része szerint elképzelhető. Platón korabeli elírásai alapján ugyanis Atlantisz kör alakú városállam volt, mely több, egyre kisebb gyűrű közepén létesült. Ezeket a gyűrűket mély, vízzel teli gyűrűk választották el.

2 gyűrű volt, mely szárazföld volt, ahol hatalmas házak, és masszív épületek álltak, és három körkörös vízgyűrű, mely egyfelől védelmet nyújthatott a betolakodókkal szemben, másfelől elválasztotta a gyűrűket.

Sok szkeptikus felvetette ugyanakkor, hogy a Szahara szeme a sivatagban található, Atlantiszt pedig egy vízi civilizációként ismeri a világ.

Nos, a szakértők szerint a Szahara szeme közvetlen közelében egykoron hatalmas tavak voltak, és létezhetett egy csatorna, mely összekötötte az Atlanti óceánnal.

Ennek a csatornának még a maradványait is megtalálták, noha nem tudták teljes hitelt érdemlően bebizonyítani, hogy valóban egy mesterségesen kialakított, hajózható csatorna volt.

Az azonban tény, hogy a Szahara több ezer évvel ezelőtt sokkal nedvesebb éghajlatú volt, mint napjainkban.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek történelem elveszett civilizációk atlantisz ősi civilizáció


Megtekintések száma: 122764

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet