A szellemjárás fajtái – árulkodó jelek

2016. február 17., szerda
A filmes ipar előszeretettel dobálózik a horrorokban a démonjárás, poltergeist, szellemjárás kifejezésekkel, de valójában minden rendező másképp értelmezi a kísértetjárás fajtáit. Hivatalos magyarázat, mint az értelmező szótárban nincs a szócikkekhez, ám a legtöbb megfigyelés és tapasztalás olyannyira egybevág, hogy a szakértők bátran meg merik magyarázni az elsőre megfoghatatlannak tűnő fogalmakat.

A visszamaradó energiából adódó aktivitás

A szellemjárás ezen fajtáját tartják az egyik legkönnyebben felismerhetőnek. A szakértők úgy vélik, valami szörnyű dolog történt ott, ahol ezt a jelenséget rögzíteni tudják. Lehet ez gyilkosság, bántalmazás, végzetes tragédia. A negatív energiák szinte felrobbantják a légkört, így nem csoda, hogy furcsa dolgokat észlelhet az, aki az adott helyszínre érkezik.

A szakértők úgy tartják, az emberek és bizonyos állatok nagyon érzékenyek az energiaáramlásra

paranormalis-kutato

A jelenséget úgy kell elképzelni, mint egy újra és újra lejátszott felvételt. Az események rendre ismétlődnek, olyan, mintha csak egy bizonyos részt észlelnénk az ismétlődő energia lenyomatból.  A szellemvadászok úgy vélik, az efféle kísértetnek nincs klasszikus értelemben vett „öntudata”, így valós interakció nem történik a jelenség és az észlelő közt.

A visszamaradó energia nem csak negatív, pozitív is lehet.

Sok beszámolót olvasni különböző fórumokon, ahol az észlelők ugyanabban az időpontban nevetést, zenét, mozgolódást rögzítettek. A kellemes illatokat is emiatt lehet érezni. A visszamaradó energiákból adódó aktivitás tehát nem klasszikus értelemben vett szellemjárás, ugyanis élő személyek is kibocsáthatnak olyan nagymennyiségű erőt, ami lenyomatot képez.

Erre nagyon jó példa egy házaspár esete, akik új bérlőként érkeztek floridai otthonukba, majd hamarosan furcsa dolgokat észleltek a falakon belül. Alakokat figyeltek meg a ház különböző pontjain, akik úgy tűnt, dulakodtak egymással.

Egy szomszédos telken rendezett partin kerültek elő olyan fényképek, amik alapján azonosítani tudták a „kísérteteket”. Mint kiderült, az előző lakók voltak azok. Heves veszekedéseik, verekedéseik nyomán maradtak energia lenyomatok a házban, így szó sem volt szellemjárásról. A dolog ettől eltekintve mégis rémisztő lehet.

A poltergeist aktivitás

Ezt a jelenséget kell a legkevésbé magyarázni. A poltergeist aktivitás esetében óriási mennyiségű, emberi energiáról beszélünk, aminek hatására tárgyak emelkednek a levegőbe, a fények villódznak, gyakran mennek tönkre a berendezési tárgyak a hatalmas megterheléstől.

A szakértők a poltergeist aktivitást leginkább egy tinédzser tombolásához hasonlítják. Hatalmas belső feszültség szabadul fel, ami tombolásba torkollik.

A jelenség több órától több hónapig is jelen lehet, és ritka ugyan, de előfordult már, hogy emberek elleni támadást is regisztráltak. Poltergeist jelenséget már az ókori Rómában is észleltek, ám csak évszázadokkal később azonosították azt.

Fontos megjegyezni, hogy mindenképp ember okozta energiaátvitelről van szó, nem pedig más természetfelettihez van köze. A szakértők szintén kötik élőhöz és halotthoz a jelenséget. Az elhunytak esetében a düh okozta energia mozgatja a tárgyakat, még élő személy esetében viszont a telekinézis felé terelik a magyarázatot, ám a viták még ma is folynak erről az elméletről.

A démoni aktivitás

A démonokról alkotott elképzelések az időszámításunk kezdete előtti időkből származnak. A keresztény egyház meggyőződése szerint Lucifer fellázadt Isten ellen, aki követőivel együtt a pokolba taszította őket. Elhagyván a mennyei királyságot a bukott angyalok démonként éltek tovább, akik Isten teremtményeinek életét igyekeznek a mai napig megkeseríteni. Azaz az emberiségét.

Félretéve a Bibliát, Einstein elmélete alapján az energia anyaggá alakítható, a folyamat pedig visszafelé és teljesíthető.

A parakutatók úgy különítik el a démonokat a többi kísértettől, hogy azok színtiszta energiából állnak, és sosem öltöttek emberi formát. Ismét visszatérve a valláshoz, a démonok három csoportját különíthetjük el.

  1. Az angyali szépséggel megáldott lényeket, akik manipulatív befolyásukkal rávesznek mindenféle bűnös cselekedetekre.
  2. A borzasztó, ördögi kinézetű lények a puszta látványukkal kínozzák azt, akik észlelik. A félelemből táplálkoznak, és egészen addig nem hagynak fel az emberek kínzásával, amíg azokat teljesen fel nem emésztik.
  3. Az anyagtalan, fekete, ködszerű lények a leggyakoribbak a látók szerint. A behatárolhatatlan küllemű lények észlelésekor a parakutatók már biztosak abban, hogy démoni aktivitással állnak szemben.

paranormal-latogato

Ezek a lények nincsenek időhöz kötve. Leginkább pedig nem a helyhez, hanem egy bizonyos személyhez ragaszkodnak, hiszen az ő energiáiból táplálkoznak. A démonok fő célja a káosz és pusztítás okozása. A parakutatók feljegyzései alapján a levegő áporodott és hideg, ha démon tartózkodik a közelben, az energiaszint pedig ugrásszerűen megnövekedik. Általában papok, lelkészek, démonszakértők segítségét kérik az áldozatok.

Az úgynevezett intelligens vagy interaktív aktivitás

Térjünk vissza egy kicsit Einsteinhez! A kutatók úgy vélik, az elmélet alapján nagyon is lehetséges, hogy a test atomjai tiszta szellemi energiává alakuljanak át, így a fizikai valónk pusztulása után az elménk, a lelkünk, a testünk motorja, nevezzük bárhogy, „életben marad”.

Az agyhullámok egyfajta tiszta energiát generálnak, amiken keresztül mások felé sugározhatjuk a gondolatainkat, érzéseinket.

Sokan meg vannak róla győződve, hogy a halálunk után körülbelül 6 dkg-t vesztünk a súlyunkból, ez pedig nem más, mint a lelkünk, ami távozik a testünkből. Az ellentmondásokba ne menjünk bele, maradjunk meg inkább annál az elképzelésnél, hogy tiszta energiává alakul a tudatunk.

szellem-alak

A visszamaradó energia okozta „szellemjárás” szöges ellentéte az interaktív fajtája, ugyanis itt egy önállóan létező energiáról van szó, nem csupán egy lenyomatról.

A látók, kutatók interakcióba tudnak lépni az elhunyttal, ugyanis értelmes lényként ismerik a kommunikáció több fajtáját. A klasszikus szellemjárásnak ezt a fajtát nevezzük, ugyanis az elhunyt tisztában van a létezésünkkel, akár meg is tud érinteni, vagy eszközökön keresztül (ouija tábla, hangfelvevő készülék, kamera, fényképezőgép) kommunikálhat velünk.

Az árnyéklény aktivitás

Ebbe a kategóriába tartoznak azok az elvétett észlelések, amelyekre igazán nincs is elfogadható magyarázat. Az alaktalan, sötét entitásokat általában a periférikus látásunkkal érzékeljük. Persze, jól el kell különítenünk a valós, észlelhető tárgyaktól, mint például egy szobanövénytől vagy a széltől mocorgó függönytől

Leginkább sötét, emberalakra emlékeztető „lényekre” hasonlítanak ezek az entitások, akik a semmiből bukkannak elő, majd tűnnek el.

Más emberi tulajdonságuk nincs is, nem lehet kapcsolatba lépni velük, nem nyúlnak a tárgyakhoz, és csak nagyon ritkán lehet lencsevégre kapni őket.

szellemfiu-zashikiwarashi

A jelenlétükben általában rossz érzés fogja el az embert, ezért gyakran keverik a démoni aktivitással. A kutatók feljegyzései alapján ezek a lények többféle alakot is tudnak ölteni.

Látták már gyermeknagyságú humanoidként is, ám füst formájában is megjelenhetnek.

Szintén nehéz elkülöníteni az energia lenyomatoktól, ugyanis gyakran egy bizonyos pózban látni őket. A megkülönböztetés csak egyféleképp történhet, mégpedig alapos elemzés útján. Az árnyéklények ugyanis nem rendelkeznek semmilyen emberi vonással, konkrét arcuk, ruházatuk nincs, ráadásul nem észlelhetők újra és újra egy adott helyen.

A mindennapokban érdemes odafigyelni a jelekre, ugyanis nem kizárt, hogy a legváratlanabb pillanatban futunk bele egy paranormális jelenségbe. Előző cikkünkből megtudhatjátok, mire érdemes odafigyelni.

szellemjárás jelek fajtái árulkodó


Megtekintések száma: 22206

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet