A szfinx az előző emberiség műve? 800 ezer éves lehet? Megdöbbentő új teória

2023. május 22., hétfő
Mi az igazság Egyiptom egyik legnagyobb rejtélyével kapcsolatban?

A szfinx koráról mind a mai napig igen heves viták vannak.

Egy orosz tudós 2015-ben óriási port kavart a műemlék körül, amikor azt állította, hogy a szfinx nem csak több ezer évvel lehet idősebb az eredetileg meghatározott koránál, hanem több százezer évvel.

Robert Schoch konkrétan azt jelentette ki, hogy a szfinxen találhatóé eróziós nyomok, és az építésével kapcsolatos rejtélyek, titokzatos körülmények arra utalnak, hogy a szfinx legalább 800.000 (igen, EZER) éves.

Korábban 4-5 ezer évesnek gondolták még először, aztán 7.000 évesnek.

A legtöbb mainstream vonaltól távol álló régész szerint azonban 12-14.000 éves is lehet.

Ezzel azonban az a "gond", hogy elvileg nem alkothatta volna ember, ugyanis akkoriban az emberiség még nem állt azon a fejlettségi szinten, hogy civilizációba rendeződjenek.

Ha pedig igaz az orosz régész állítása, akkor pedig az sem biztos, hogy a mi fajunk hozta létre, ugyanis 800.000 évvel ezelőtt sehol sem volt az emberiség...

A szfinx ugyanis nem csak az egykori özönvíz eróziós nyomait, a víz okozta "sebeket" viseli magán, hanem sokkal régebbi nyomokat is.

Ahogy a szfinx lerétegződött, és kialakultak rajta a kopások, az minimum több százezer év munkáját feltételezi - állítja.

Ez rengeteg új kérdést vetne fel a piramisok eredetével kapcsolatban is, magát a szfinxet pedig merőben új megvilágításba helyezné.

Vajon kik építhették és miért?

Talán azért van emberi arca a szfinxnek, mert korábban egy kutya, vagy más állít feje volt a helyén? Ma már bizonyított, hogy a jelenlegi "arca" nem az eredeti.

Ki tudja, hogy hányszor faraghatták át, attól függően, hogy kik uralták a bolygónkat az Alkotó civilizáció után...

És hogy vajon kik lehettek ezek a titokzatos népek, lények, melyek ilyen alkotásokra voltak képesek közel 1 millió évvel ezelőtt, és hol lehetnek ma...?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek egyiptom szfinx


Megtekintések száma: 166591

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet