A szfinx sötét titka - egy előző emberiség építette a gízai nagy szfinxet: ezt titkolják előlünk!

2023. november 30., csütörtök




Ha bebizonyosodik a szfinx sötét rejtélye, akkor az lehet az emberiség és így a Föld valaha tett legmonumentálisabb felfedezése. Régészek víz okozta erózió nyomait fedezték fel a szobor falának felszínén, ez viszont azt feltételezi, hogy sokkalta régebbi, mint korábban hitték. Minden hazugság lenne, amit eddig tudtunk az emberiségről, és Egyiptomról?

R. A. Schwaller de Lubitz, egy híres egyiptológus valami olyat fedezett fel, ami alaposan felforgathatja az emberiség történelmét, ahogyan jelenleg ismerjük.

Az 1950-es években tett megfigyelései során ugyanis a szfinx felszínén olyan rongálódásokat, erodálódásokat vizsgált meg, melyek szerinte nem oda valóak voltak.

Az eredményeken hosszasan elremegett, többször is újravizsgálta a szóban forgó felszíni sérüléseket, de ugyanarra jutott: Nagyban különböztek ezek a sérülések az Egyiptomban található többé építmény sérüléseitől. Mintha a szfinx egy teljesen más közegben lett volna az ókorban.

Lubitz végül kimondta, a gízai nagy szfinxen víz okozta sérülések láthatóak, melyek 3,6 méteren metszik a műemléket.

szfinx-geometria

Ez azt a megdöbbentő tényt jelentette, hogy az egyiptomi építmény egy jó ideig a vízben volt. Ez pedig teljességgel lehetetlen mai ismereteink szerint.

Egyre mélyülő rejtély

A Lubitz által felfedezett dolgoknak nem lenne szabad létezniük. A területen akkoriban több más építményt is emeltek, de azokat láthatóan szél és homok rongálta meg az évezredek alatt, nem pedig víz.

De akkor hogy került oda ilyen jelentős mennyiségű víz, mely három és fél méter mélyen lepte el a szfinxet?

Ezek az épületek elméletileg 4000 évesek lehetnek, de nem tudni biztosat. Valamiért a szinx rongálódásai, felületi sérülései vízzel való érintkezés során alakultak ki, mely hosszú ideig fennállhatott.

szfinx-viz-erozio

Az elfogadott nézetek szerint a Nagy Piramist más, hozzá tartozó épületekkel együtt megközelítőleg 4500 évvel ezelőtt, a IV dinasztia idejében, Kheopsz uralkodása alatt emelték.

Amikor ezt az eltérést az egyiptomi régészek  tudomására hozták, egyszerűen hallani sem akartak róla. A helyzet lényegében nem változott a következő negyven év során sem. Mások is észrevették már ezt a különbözőséget, az egyiptomi régészek azonban nem mutatkoznak hajlandónak a nyilvánvaló beismerésére.

Mintha valamit tudnának, de nem mondanák meg mi az, és csak következetesen tagadnák a létezését. Pedig a víztől való nyomok ott vannak a szfinx felszínén.

Később a rongálódás-nyomok felhívták magukra John Antony West figyelmét is. Természetesen nem hitte el először a szóbeszédeket, majd ő is kivonult a helyszínre, hogy elvégezze a saját vizsgálatait.

szfinx-vizalatt

Saját szemével győződhetett meg a vájatok rendkívüli nagyságáról és úgy találta, hogy a szfinxen látható rongálódásokat tényleg víz okozta.

Hamarosan, csakúgy mint Schwaller de Lubitz, ő is kénytelen volt szembesülni azzal a sajnálatos ténnyel, hogy az elismert régészeket képtelenség rávenni a szfinx-szel kapcsolatos véleményének meghallgatására.

A piramisok életkorai körüli misztérium

Az egyiptológusok között nagy az egyetértés a piramisok építésének idejére vonatkozóan. A régészek közül sokan muzulmánok, az egyiptomi régészek közül talán 3/4-ük muzulmánnak vallja magát.

Ez azért érdekes, mert a Korán kimondja, hogy a teremtés 6000 évvel ezelőtt indult meg, mint folyamat. Innen követketik, hogy a muzulmán régészek nem határozzák meg 6000 évnél régebbinek ezeket a piramisokat, hiszen azzal saját szent könyvüknek mondanának ellent, ami hatalmas bűn.

egyiptom-vizalatt

Megtesznek bármit nézeteik védelmének érdekében, mert biztosak akarnak lenni abban, hogy senki ember fia nem tud semmi olyan dolog létezéséről, ami idősebb 6000 évnél.

Az első dinasztia korából származó, a szakkaraiaknál idősebb piramisokat például fallal vettek körül, a terület körül és a falakon belül katonai erődítményeket emeltek, így lehetetlen a piramisok közelébe férkőzni.

Ez egyértelműen azért van, mert ezek a piramisok jóval idősebbek 6000 évnél. Egyesek szerint több millió évesek(!) is lehetnek, ami ellent mond az emberiség történelmének.

Ez azt jelentené, hogy lehetséges, hogy tényleg volt egy előző emberiség a jelenlegi emberiség előtt, mely köddé vált a történelem folyamán, és csak kevés tárgyi emlék maradt fenn róluk. Korábban is rengeteg olyan leletet találtak már a kutatók, melyek sejtetik azt, hogy valami lehetett előttünk....

A szfinx rejtélyének nyomában

Több független vizsgálat is arra mutatott rá, hogy a szfinx ténylegesen víz nyomait viseli magán. Méghozzá mindezt úgy hogy a környék legalább 7-8000 éve puszta sivatag, ahol talán egy csepp eső sem esett.

Adódik a kérdés, vajon valójában milyen idős a szfinx? És ki, vagy kik építették?

Azonban a rejtély még titokzatosabbá vált, amikor számítógépes elemzéseknek vetették alá az eredményeket. A kapott adatok hátborzongatóan izgalmasak voltak.

szfinx-viz-erozio-2

Ugyanis az adatokból és a különféle szimulációkból az derült ki, hogy a szfinxen látott víz okozta erodálódás mértéke akkora, hogy effajta rongálódásokat csak minimum 1000 évig folyamatosan zuhogó eső volna képes létrehozni.

Az azonban nem valószínű, hogy az eső 1000 éven keresztül esett volna, főleg nem a siavatagban.

 Az új becslések szerint a szfinx 10-15 ezer éves, az is lehetséges azonban, hogy ennél is jóval idősebb.

Jelenlegi tudásunk szerint a legrégibb civilizáció a sumer kultúra volt, melynek kezdetei megközelítőleg Kr. e. 3800-ra tehetők. A hagyományos ismeretek szerint előttük csak barbárok éltek - civilizáció pedig akkoriban még sehol nem létezett a Földön.

Most azonban valami olyasmire leltünk, amit civilizált emberi kéz alkotott 10-15 ezer évvel - vagy még régebben - ezelőtt.

Az elmúlt időkben körülbelül 100 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a világnézetre döntő hatást gyakorló dolgok eljussanak az e

Tudományos értelemben a szfinx maga lehet a bizonyítéka annak, hogy létezett egy előző emberiség, mely megelőzte jelenlegi civilizációnkat.

Ez azt jelenti, hogy egy olyan kifinomult kultúra és civilizáció létezett a múltban, melyről szinte semmilyen írásos vagy tárgyi emlék nem maradt fenn, csak apró utalások.

piramisok-csucstechnologia

Hogy mi történhetett az előző emberiséggel, nem tudni. Talán kipusztították magukat, vagy valamilyen globális kataklizma végzett velük, de akadnak olyan feltételezések is, hogy

nem haltak ki, csak a csillagközi térbe távoztak, és később ők kezdték látogatni az ősi időkben a jelenlegi emberiséget.

 Eszerint az elmélet szerint csúcstechnológiával rendelkezett ez a civilizáció. Az előző emberiség piramis alakú űrhajókkal hagyta el bolygónkat. A hátramaradt, csúcstechnikát nem, vagy csak rejtetten tartalmazó piramisok a ma is ismert egyiptomi piramisok.

Egyes piramisok mélyén még ma sem tudjuk, hogy mi rejlik, így nem zárható ki, hogy egy napon majd olyan szerkezeteket találnak valamelyikben, mely teljesne át fogja írni a történelmünket...

egyiptom piramis szfinx titka


Megtekintések száma: 402602





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet