A Szingapúrban fogott idegen lény egy eddig ismeretlen faj tagja?

2016. november 29., kedd




Egy halász Szingapúrban egy különös lényt halászott ki a vízből. Az élőlény rengeteg aprócska, ámde hosszú karral rendelkezett, és nem hasonlított semmilyen eddig felfedezett tengeti élőlényre.

Az eset még 2014-ben történt, de az emberek azóta sem tudják, pontosan mit talált az Szingapúr környékén halászó férfi, aki kiemelte a fényképen is látható bizarr élőlényt.

A hatalmas méretű valaminek sok csápja volt, melyek ide-oda tekeregtek egy központi szerv körül, mely látszólag a kreatúra szája lehetett.

A férfi halász létére soha nem látott hasonlót, így azonnal lefényképezte, és még videót is készített róla, mielőtt a lény elpusztult. A videón is jól látszik, ahogyan a rengeteg csáp ijesztően tekereg.

A férfi sem mert elég közel menni hozzá, így a videó rendkívül homályos, néhány részlet azonban mégis kivehető.

A lény eredetére vonatkozóan akkor rengeteg elmélet született. Maga a férfi meg volt róla győződve, hogy egy idegen életformát talált a tengerben. Sokan osztották az álláspontját, és azonnal kapcsolatba is hozták a szörnyet az óceánok, tengerek mélyén tanyázó idegenekkel, és azok bázisaival.

Voltak, akik azt gondolták, hogy egy talán még fel nem fedezett faj első képviselőjével lehet dolga az emberiségnek.

Kezdetben több biológus is megvizsgálta, és nem tudta egyértelműen behatárolni a lényt semelyik fajhoz. Olyan volt, mintha tényleg az égből csöppent volna ide. Ez csak még jobban megerősítette az idegen eredettel kapcsolatot félelmeket, találgatásokat.

Akkorra a helyiek körében már szárnyra kapott egy olyan pletyka is, miszerint a lény fertőző lehetett, és egy gyilkos baktériumot terjeszthetett el a tengeren. és bárki, aki kapcsolatba lépett vele, az hamarosan meghal.

A helyiek szóbeszéde szerencsére nem bizonyult igaznak. Sőt, a lelet kapcsán előrelépésről számoltak be napokkal később.

Bár annak idején a lény megtalálásának óriási sajtóvisszhangja volt, annak már sokkal kisebb hírértéke, amikor kiderült, hogy pontosan mi ez.

Éppen ezért sokan a mai napig nem tudják, hogy a férfi által talált élőlény idegen egy idegen világból érkezett el hozzánk, vagy sem.

Több biológus is egy ismert élőlényként azonosította a „szörnyet”, miután laborban szöveteket vettek az elpusztult tetemből. Ez alapján állapították meg, hogy egy tengeri csillagféle, méghozzá egy tengeri kosárcsillag, vagy eredeti nevén Gorgonocephalus.

Ha megnézzük az élőlényről készült képeket, kiköpött mása ennek a fajnak a képviselőihez képest. A rejtély tehát megoldódott, és bár nem idegen lényt halásztak ki annak idején, a tengeri kosárcsillag legalább annyira idegennek hat, mint amennyire csúnya.

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség idegen idegenek állatvilág


Megtekintések száma: 69615





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet