A születés csodája, egy remek videón!

2016. október 23., vasárnap




Csodálatos, és nagyon megható videón követheted végig, ahogyan egyetlen zigótából kifejlődik egy igazi emberi élet, és egy csodálatos baba. Megrendítő és felejthetetlen kaland nem csak a szülők, de a kisbaba számára is, melyet sosem gondoltál volna!

A születés egy csoda. Csoda, mert egy másik emberi lényt hozol a világra, és csoda azért, mert ez a kis ember egyetlen megtermékenyített petesejtből jön alakul ki, bámulatos fejlődés útján.

Tudtad, hogy minden baba egy alig 0,0,2 mm-es peteként kezdi meg rögös pályafutását? Ez már önmagában is elég hihetetlen és elképesztő. Bámulatos, hogy egy ilyen pici kis „magból” felnő egy emberi lény, tele érzésekkel és álmokkal.

Az is meghökkentő tény, hogy a babák már az anyaméhben is fel-felsírnak, ezt tudományos kutatások bizonyították.

Az anyaméh, ahogy lassan eredeti méretének 500-szorosára tágul, úgy kezd a kisbaba minden egyes szerve, végtagja kifejlődni.

A magzat bélrendszerében úgy a terhesség 21. hetétől kezd termelődni az első széklete, a mekónium! Ez azonban soha nem hagyja el az anyaméhben a gyermeket, csak születése után.

A lányok úgy születnek, hogy petefészkeikben már ott van az összes pete, ami életük során be fog érni! Sőt, a lányok a saját petéik nagy részét soha sem használják fel az életük során. Más a helyzet a fiúkkal, ugyanis a fiú kisbabák nem rendelkeznek még spermiummal, az később, a kamasz korban fog beindulni bennük.

Nézd meg ezt a bámulatos videót, melyben gyönyörűen végigkövetheted a fogantatás és a várandósság fázisait. A videó egyszerre látványos, és megható.

Nem utolsó sorban el is gondolkodtatja az embert, hogy milyen csodálatos is az emberi élet.

tudomány hihetetlen video emberi test


Megtekintések száma: 48733





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet