A szuperemberek már köztünk járnak?

2016. április 25., hétfő




Olyan emberek járnak már ma is közöttünk, akiknek a szervezete minden betegség ellen védve van. A szuper genommal rendelkező generáció különleges képességei Isten ajándéka, vagy földönkívüliektől örökölt DNS? Ők lennének az új Ádám és Éva, és szükségszerű egy emberiséget kipusztító világjárvány?

A szervezetünk bizonyos tekintetben olyan, mint egy nagy számítógép. Megadott ütemben és protokoll szerint követi a DNS-ünkbe kódolt instrukciókat. Tekintet nélkül a következményekre – ez az oka annak is, hogy egyes génmutációk megbetegíthetnek minket. Azonban a populációban nem csak betegségek bukkanhatnak fel, vagy genetikai mutációk. 

A legújabb kutatások eredményei szerint ugyanis a közel hétmilliárd emberből néhány tucatnyian olyan örökítő anyaggal rendelkeznek, mely immunis a világ összes betegségére.

Szuperemberek, akik köztünk járnak

Akiknek ilyen „szuperhős DNS-e” van, azok nagyon szerencsés emberek, és talán nem is tudnak róla, milyen különleges adottság birtokában vannak.

A DNS-ük ugyanis megvédi őket a betegségektől, mint a rák, AIDS, Parkinson-kór – még akkor is, ha éppen azokat a mutációkat hordozzák, amelyek kiváltják őket.

A New York-i Mount Sinai kórház genetikusai legújabb kutatásuk során egészséges embereket vizsgáltak, azt remélve, hogy találnak köztük olyanokat, akik hajlamosak ugyan az olyan betegségekre, mint például a cisztás fibrózis, mégsem betegedtek meg. Arra voltak kíváncsiak, hogy mi óvhatta meg őket a kórtól.

kettos-dns

A csapat 600 000 DNS-mintát nézett át. Összesen tizenhárom olyan embert találtak, akik „súlyos genetikai betegségeket okozó mutációkat” hordoztak, mégis makkegészségesek voltak.

A Nature-ben megjelent tanulmányukban arra jutottak, hogy az ilyen „ellenálló” emberek jóval többen vannak, mint korábban gondoltuk.

 

A szuper DNS a kulcs

Egyetlen gond van csupán: a képregény-szuperhősökhöz hasonlóan az ő személyazonosságukat sem ismerjük, hiszen a kutatók által használt DNS-adatbázisban anonim adatok szerepelnek.

dns-lanc

Ezért a tudósok úgy döntöttek, hogy előröl kezdik a kutatást, és olyan emberek segítségét kérik, akik hajlandók önként kiadni nekik a személyes adataikat.

Úgy gondolják, ha sikerül rájönniük arra, hogyan tudja felülírni a szuperhős DNS a betegséget okozó mutációkat, akkor egy olyan gyógyszer vagy gyógymód kifejlesztésének a küszöbén állnának, mely a világ minden betegségét képes lenne gyógyítani, mi több, megelőzni.

embrio

Az első és legfontosabb lépés az ellenálló személyek felkutatása. Ha ők megvannak, elkezdhetjük vizsgálni azt, mi az – például az egyedi genetikai sajátosságaik –, ami immunissá teszi őket ezekkel a betegségekkel szemben

Immunisak mindenre

Ezek a szuperemberek mindenre immunisak. Nem sújtja őket sem demencia, sem különféle szindrómák, vagy egyéb gyógyíthatatlan betegségek, mint a rák, vagy az AIDS.

Ezek az emberek nagyon ritkán betegek, és a súlyos, szövődményes betegségeken is néhány nap alatt képesek átesni.

szabadsag

Egyes kutatók szerint tökéletes genetikai állománnyal rendelkeznek, az emberiség csúcspéldányaiként lehetne rájuk tekinteni biológiai értelemben. Tovább is élnek, mint az átlag.

Az emberiség tömeges kihalása

A lehetséges okok egyelőre nem ismertek, hogy miért csak néhány tucat embernél alakult ki világszerte ez a tökéletes együttállás, de teóriák, elméletek akadnak bőven.

vilagjarvany

Egyes elméletek arra mutatnak ré, hogy ilyen emberek mindig is voltak, csak eddig nem vettük észre őket, hiszen csak rövid ideje vagyunk képesek komolyabban tanulmányozni az emberi DNS-t.

Mások úgy vélik, hogy az emberiség egy óriási világjárvány küszöbén áll, és ilyenkor a populációban megfigyelhető az a jelenség, hogy szuper génállománnyal rendelkező egyedek születnek, akik biztosítják a kihalás után a faj további fennmaradását.

Ez a világjárvány kipusztítaná az emberiség 98%-át és a maradék néhány százalék lenne az, akik túlélnek. Az evolúció során is mindig a legerősebb, legjobb génállománnyal rendelkező egyedek és populációk éltek túl, a járványok szerepe pedig egyfajta természetes öntisztító folyamat is volt.

emberiseg-kihalasa

Az emberiség a világjárvány után ezekkel a tökéletes emberi egyedekkel születne újjá.

Ezáltal az emberiség egy új, sokkal erőseb, sokkal tökéletesebb generációja jönne létre, akikre nem hatnak a különféle betegségek, vírusok.

Az új Ádám és Éva

Az egyik vallást is alapul vevő teória szerint a tökéletes genetikai állománnyal rendelkező emberek Isten ajándékai.

Ezek az emberek tulajdonképpen Isten genetikai állományával rendelkeznek, ezért jóformán halhatatlanok.

adam-es-eva

Isten újra be akarja népesíteni a Földet, de előtte el akarja törölni róla az életet, mint annak idején a Bibliai özönvíz esetén. A világ új populációja csupán néhány tucat emberből fog állni, akik egy új kultúrát és társadalmat fognak felépíteni a régi romjai felett.

Földönkívüli DNS

Akadnak olyan teóriák is, miszerint ezeknek az embereknek a DNS-e manipulált DNS. Vagyis nem csak emberi DNS szekvenciákat tartalmaz, hanem idegen, földönkívüli DNS láncokat is.

szuperember

Az elmélet kitér arra is, hogy az idegenek miért editálták egyes emberek genetikai állományát. Tökéletes egyedeket hoztak létre, az emberi faj túlélése érdekében. Az idegenek ugyanis előre látnak bizonyos főleg biológiai kataklizmákat.

Más feltételezések szerint maguk az idegenek fognak egy járványt elterjeszteni, ami kisöpri populációnk 98%-át a bolygóról, hogy újra népesítsél azt.

Az ugyanis érthetetlen a kutatók számára, hogy miért nem jött létre hamarabb, és sokkal nagyobb számban a faj számára kedvező genetikai állomány, hiszen ezzel az előnnyel a faj túlélése biztosított, így, az evolúció során már évezredekkel, évmilliókkal ezelőtt létrejött volna.

szuperemberek-2

A nagy kérdések tehát hátra vannak még, akárcsak a válaszok. Nem tudjuk pontosan, mi okozza ezeket a mutációkat, és hogy a szuperemberek DNS-e miért mutat bizonyos tekintetben nagy eltéréseket egy átlagember DNS-éhez képest.

Egy biztos: ezek az emberek különlegesek, és talán nem is tudnak róla, de valószínűleg ők fogják képviselni az emberiség új generációját.

tudomány technológia technika az emberiség jövője


Megtekintések száma: 35312





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet