A távoli űrből jött hadüzenet lehetett a néhány éve Puerto Ricóban fogott rádiójel?

2017. március 28., kedd
Az Arecibo központban dolgozó tudósok által észlelt, a másodperc tört részének hosszúságával rendelkező üzenet hadüzenet lehetett - állítják egyes ufó szakértők az ügy kapcsán.

Az este még 2014-ben történt, amikoris Puerto Ricoban az egyik hatalmas méretű, és nagy hatótávú rádióteleszkóp váratlanul egy rendkívüli rádiójelet fogott.

A rádiójel egyszeri volt, soha többé nem ismétlődött meg napjainkig, és a másodperc tört része alatt lezajlott. Sokáig vizsgálódtak az ügyben, és csak hetekkel később erősítették meg, hogy a rádiójel nem a Földről verődött vissza, vagy valamelyik műholdról, hanem ténylegesen az űrből érkezett.

A jel forrása sokáig rejtély maradt, mint ahogyan arról is csak találgattak, hogy a jel mesterséges eredetű volt-e vagy természetes.

Azóta csupán az ausztráliai Parkes rádióteleszkóp érzékelt a mostanihoz hasonló jeleket, azonban a kutatók a mai napig nem tudták minden kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy a rádiókitörések valóban a világűrből eredeztethetőek és nem valamilyen földi jel zavarta a bemérést. Ha azt sikerül bebizonyítani, akkor elképzelhető, hogy két hasonló jelet is kaptunk, és könnyen lehet, hogy ugyanabból az irányból.

Ha azonban valami Földről visszaverődő jel lett volna, akkor más teleszkóp is érzékelte volna. Ez megerősíti szintén azt, hogy a jel a földön kívülről érkezett.Mivel a kitörések a másodperc pusztán tört részéig tartanak, észlelésük rendkívül nehéz, még akkor is, ha napjában akár 10 000 hasonló jel érkezhet a földre.

Egyesek felvetették, hogy feketelyukak, vagy pulzárok is lehetnének a jel forrásai, azonban van egy másik elmélet, amit néhány ufó szakértő, és pár nyitottabb csillagász dolgozott ki.

Szerintük a Puerto Ricoban fogott rádiójel nem lehet más, mind idegen eredetű, ráadásul egy hadüzenet. Mivel a jel nagyon rövid volt, elképzelhető ugyanis, hogy nem információ átadásról van szó, és nem is arról, hogy fel akarnák venni velünk a kapcsolatot.

A jel rövidsége, és a frekvenciák alapján valamiféle egységes szimbólum lehet kódolva, mely értelmezhető egy felhívásként. A felhívás pedig lehet háborús felhívás is.

Egyes ufó szakértők szerint ahhoz lehetne hasonlítani az egészet, mint amikor az emberi kultúrában a fehér galamb a békét szimbolizálja, akárcsak a fehér zászló. Ezek, mint olyan egyetlen szimbólumból álló információk, melyek könnyen eltárolhatók, mégis bonyolultabb jelentéssel bírnak, és rengeteg információ olvasható ki belőlük.

Léteznek olyan nézőpontok, miszerint a magasabb fejlettséget elérő civilizációk lehet, hogy szükségszerűen hódító szellemiségben élnek, és próbálnak minél több bolygót meghódítani.

Ha valóban egy ehhez hasonló faj küldte felénk a jelet, akkor könnyen lehet, hogy egyfajta hadüzenetre utaló szimbólum, vagy univerzális kód lehet ez, amit nem sikerült dekódolnunk.

De miért küldenének hadüzenetet? Hiszen el is jöhetnének egyszerűen, és az éj leple alatt megtámadhatnának. Nos, a szakértők úgy gondolják, hogy a fejlett fajoknál kialakult a csillagközi háborúzás kultúrája, és egyfajta etikett keretében előre hadat üzennek - akár több ezer évvel előre - egy fajnak, hogy az fel tudjon rá készülni, és egy igazságos küzdelemben vívhassanak csatát.

Az elmélet atyjai elismerik, hogy eléggé elrugaszkodott, és rengeteg feltételezésen alapul az egész, de szerintük meglehet, hogy erről lehet szó a Puerto Ricóban fogott rádiójelek esetében.

OSZD MEG másokkal is!

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 23951

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet