A TE jelszavad is kikerülhetett a Facebook-hack után! A Dark weben árulhatják a bejelentkezési adataid!

2018. október 5., péntek




A közösségi oldal legújabb adatlopási botrányában több százezer magyar fiók is érintett lehet!

Ha téged is érintett az 50 milliós adatlopás, nem tudhatod, hogy a te jelszavad nincs-e köztük.

Nem vicc: körülbelül ezer forint/darab áron (3,9 dollárért) értékesítik a dark weben a Facebook-felhasználók belépési adatait. 

Az e-mail fiókok adatai (a fiók neve, felhasználóneve és jelszava) még ennél is kevesebbet érnek, darabjáért 2,7 dollárt, vagyis úgy 750 forintot kérnek.

Mint arról a Daily Mail beszámolt, ezek az adatok gyakran olyan vállalatoknál kötnek ki, amelyek személyre szabott hirdetést szeretnének készíteni. A Money Guru szakértője szerint ezt a legjobban úgy tudják belőni, ha a közösségi média profilján keresztül belemásznak valaki életébe.

Az adatlopás azért is veszélyes, mert a támadók nem csak a személyes adataiddal élhetnek vissza, hanem pillanatok alatt átvehetik az uralmat a közösségi profiljaid és az e-mail postafiókod felett, amivel további érzékeny adatokhoz juthatnak, és anyagi kárt is okozhatnak - mondjuk azzal, hogy a végén hozzáférnek a bankszámládhoz is.

Mi is megírtuk, hogy a Facebook történetének eddigi egyik legsúlyosabb támadását fedezték fel szeptember végén, a hírt a cég tette közzé. 

Összesen 90 millió felhasználót érintett a támadás, köztük magyarokat is: 50 millió áldozata lehetett és további 40 millió felhasználót léptetett ki biztonsági okokból a Facebook.

A támadók biztonsági rést kihasználva jutottak a felhasználók adataihoz. például a "Megtekintés, mint" vagyis "View as" funkción keresztül.

Nemrég, a 100 magyar lányt érintő facebookos hackertámadással kapcsolatban szakértő segítségével írtuk meg, hogyan védekezhetsz a netes támadások ellen, hogyan védheted meg az adataidat, és miként akadályozhatod meg, hogy feltörjék és ellopják az Instagram- vagy Facebook-fiókodat.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia érdekes botrány magyraország


Megtekintések száma: 19605





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet