A tej nem élelmiszer! Megdöbbentő szakvélemények és kutatások támasztják alá, hogy méreg az emberi szervezet számára!

2018. április 21., szombat




Minden, amit nem gondoltál volna, és ami a nagy tejlobbi mögött van...

Sokan nem tudják, hogy a tejipar mindent megtesz azért, hogy egy csúf igazságot elrejtsen előlünk.

Olyan igazságot, ami bizony tényeken alapul, és nem holmi kitalált hazugságokon, amikkel a rengeteg különféle tejterméket eladják.

Mára a hazugságokból épített kártyavár kezd leomlani, ennek ellenére a tejtermékek és maga a tejipar több milliárd dolláros biznisz...

Kinek a teje, milyen fejlődési időszakban, és lehetséges, avagy szükséges e, egy más fajhoz tartozó komplex élelmiszer felhasználása az ember számára...napi szinten...napi többször?

Megdöbbentő tények a tej és tejtermékek valós egészségügyi hatásairól.

"Mindenkinek szüksége van tejre" - halljuk mindenhol..., de vajon azzal is tisztában vagyunk e, hogy a tejérzékenység és tejallergia sokkal gyakoribb betegség, mint azt általában elismerik?

Vagy pont amit annyira hangsúlyoznak, hogy mennyi Kálcium van benne, okozza a csontritkulást, mert a képtelenek vagyunk ilyen tipusú, és és ennyi felesleges Kálciumot feldolgozni,mivel nincs elég D-vitamin a szervezetünkben, és ami marad is, azt ennek a kálciumnak a megkötésére kell felhasználnia, így közvetve is megsegítve a csontritkulást, hiszen a kálcium nem tud beépülni, ha nincs elég D-vitamin.

Elgondolkodtunk e már azon, hogy nem -e csak egy marketingfogás ez az egész, vagy divatos szóval élve Elmeprogram megint az élelmiszer ipartól, hogy egy másik állat tejét igyuk, együk, és készítsünk belőlük mindenfajta íncsiklandozó falatot?

Vagy ha számunkra az egészség nem is annyira fontos, mert valljuk be, sok ilyen emberrel találkoztam már, elfogadható e az, amit az állatokkal művelnek a nagy-, akár a kisgazdaságokban tehéntartás néven?

Van e jogunk kizsákmányolni, és ennyire meggyalázni a természetet?

Tudom, hogy ezek a dolgok első hallásra nehezen emészthetőek, akár a tej, de idővel, ha nem is eszel húst, be kell látni, hogy a tejtermékek fogyasztásával is ugyanazt a gépezetet támogatjuk, és működtetjük.

Már hallom az ellenvéleményeket, amivel magatokat akarjátok meggyőzni:

-"De hisz' sok benne a fehérje" - meglehet, de vajon van e ennyire szükséged, vagy egyáltalán állati az úgynevezett D (dead, halott) fehérje számodra egészséges e? És a zsírok, koleszterin, hormonok, antibiotikumok benne? Szükséged van rá?

-"az indiaiak több ezer éve tisztelik, szeretik a teheneket, és isszák a tejét, mégis élnek" való igaz, és az is, hogy szinte egész India vegetáriánus, és náluk a tehéntartás teljesen mást jelent, mint bárhol a világon...Nem vizezik, és általában nyersen isszák, nem cukrozzák, pasztörizálják stb (nem az indiai tescos tejről beszélek, nyílván ott is van már nyugati gazdaság)

Ha Te is képes vagy úgy tartani, tisztelni, és szeretni a teheneket, mint az indiaik, akkor Te igyál nyugodtan, hidd el annak az íze is más lesz.

-"na de a tej kell a fejlődő szervezetnek" bizony kell, ráadásul az anyjától, fajtársától 7-20 hónapos koráig. Nem véletlen nem szoptatnak az emberek 17 éves kamaszokat....furcsa lenne.... - meséli Richard a KékÉletMódtól

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód tejipar élelmiszeripar


Megtekintések száma: 36058





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet