A teljes igazság Irak és a Közel-Kelet tönkretétele mögött: ezt nem mondja el a nyugati média

2020. április 16., csütörtök
A világ legnagyobb olajkészletével rendelkezik, mégis az egyik legszegényebb ország.

Ha ebbe egy picit jobban belegondolunk, rájöhetünk, hogy "valami nem kerek" a közel-keleti háborúk kapcsán, és hogy az egész fegyverkezés, a régió káoszban tartása mind ugyanazt a célt szolgálja.

Ha Irak olaja nem lenne megcsapolva, és az elmúlt 30 évben nem rohanták volna le az amerikai csapatok, nem lennének folyamatos ellenőrzés alatt külső erők által, akkor Irak ma az egyik legjobban fejlődő gazdaságilag is sok nagy országot megelőző birodalommá válhatott volna.

Csöndes elfojtás alatt vannak az USA által, egyfajta hibrid hadviselés részeként.

A Wall Streeten tanyázó bankárkaszt úgy biztosítja a hatalmát, hogy az egész világon ugyanezt az elnyomást alkalmazzák...

Ezek a dolgok egyértelműen összefüggnek Amerika az elmúlt évtizedekben lefolytatott nagy olajháborúival, melyekkel szándékosan tartotta káoszban, ezzel destabilizálva a Közel-Kelet teljes régióját.

Amerikában ugyanis rég rájöttek, hogy úgy tudják kicsinálni a nagy versenytársakat, ha még a felívelő gazdasági fejlődés előtt mindig újra és újra nyomorba taszítanak egyes régiókat.Ehhez pedig az állandó háborúk a legmegfelelőbb eszközök.

Gondoljunk csak Líbiára, ahol Kadhafi egy viszonylagos stabilitást hozott a térségnek, és ebből a stabilitásból szép lassan elkezdett egy vízió kiépülni.

Ez a vízió azonban fenyegetni kezdte Amerikát és a Wall Streetről jól érzékelték azt, hogy Moammer Kadhafi tevékenysége idővel veszélyes lehet az amerikai gazdaságra.

Tudták, hogyha nem távolítják el Kadhafit, akkor Líbiát és a környező régiót gazdaságilag teljesen "elvesztik". Ezért félreállították, méghozzá belső puccsot szerveztek ki ellene.

„Az Egyesült Államok szuverén, stabil és magabiztos Irakot hagyott maga mögött, reprezentatív, a nép által választott kormánnyal” – mondta az iraki kivonulás alkalmából tartott beszédében Barack Obama 2011 decemberében.

Azonban pusztán arról van szó, hogy az Irakban állomásozó amerikai fegyveres erők helyét amerikai kötődésű nagy olajvállalatok vették át.

Vagyis megtörtént Irak gazdasági becsatornázása... mostantól tőlük is sarcot szednek, és az esélyét is megakadályozzák, hogy valaha komolyabb veszélyt jelentsenek az amerikai bankárcsaládokra.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Titokterminál.com


Megtekintések száma: 65543

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet