​A temetőbe csalta testvére kislányát, és borzalmas dolgokat tett vele

2020. december 7., hétfő
Borzalmas ügy részleteire derült fény.

A kiskorú sértettek sérelmére szexuális erőszakot elkövető szentesi férfi letartóztatásának fenntartása továbbra is indokolt a fellebbviteli főügyészség szerint.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványt tett a Szegedi Törvényszék végzésének a helybenhagyására, amellyel a 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettével vádolt szentesi férfi letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2019-ben az egyik alkalommal a testvére 6 éves leánygyermekét, aki ekkor a felügyelete alatt állt, egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd ott őt szexuálisan bántalmazta. A férfi még ugyanabban az évben a másik testvérének a 7 éves leányunokájával a gyermek szüleinek lakásán szintén szexuális cselekményt végzett.

A Szegedi Törvényszék a férfi letartóztatását a főügyészség indítványára az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta, mivel az 5 évtől 25 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett cselekmények vonatkozásában fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, továbbá tartani kell attól, hogy a férfi a bizonyítási eljárást a tanúkon keresztül befolyásolná, illetőleg újabb hasonló bűncselekményeket követne el.

Az elsőfokú végzés ellen a férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék indokaival egyetértve a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt – olvasható Szilágyi Lajos fellebbviteli főügyész sajtóközelményében.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2329

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet