A természet rejti a kulcsot a rák ellenszeréhez: a gyógyszeripar nem akarja, hogy megtudjuk!

2023. június 26., hétfő
A természet rejtheti a végső ellenszert? Talán már meg is van, hiszen az eszkimóknál évszázadok óta ismeretlen ez a betegség. A gyógyszeripar viszont mindent megtesz azért, hogy ez soha ne derüljön ki!

A tudósok még ma sem tudják, hogy egyes fajoknál miért nem fordul elő rákos megbetegedés. Van, akik szerint a táplálkozással függ össze, míg mások szerint ez egy evolúciós fék. Egyes eszkimó csoportoknál figyelték meg 50 éven keresztül, hogy a közülük betelepülő családokból származó generációkban hirtelen, nagy ütemben jelent meg a rák, ellenben azoknál, akik maradtak igazi eszkimó életűek, azaz nem fogyasztottak semmiféle feldolgozott élelmiszert.

A daganatok keletkezéséhez ugyan közelebb jutott az ember és a tudomány, de rengeteg dolog van még, amit egyszerűen nem ismerünk a rákkal kapcsolatban.

50 év rákgyógyítás: 50-0 a rák javára

Pedig a rák manapság az egyik vezető halálok, és egyre nagyobb számban fordul elő az emberi populációban.

Olyannyira nagy a szám, hogy egyes kutatók már arról beszélnek, hogy a rák talán egy szükségszerű evolúciós fék, mely az emberi faj túlszaporodását hivatott megelőzni a Földbolygón.

Mindezen az sem segít, hogy 5 éve viszonylag keveset változott a rák elleni harc. Barbár műtétek, durva kemoterápia, életveszélyes sugarazások.

De vajon mi van, ha a rák gyógyításának kulcsa mégis ott van valahol az orrunk előtt? Talán a természetben…

A természet rejtheti a kulcsot

A természetben mindenre találtunk már eddig megoldást. A természet ugyanis úgy van összerakva, az evolúció úgy van kialakítva, hogy az valahogyan mindig az élőt szolgája.

Ezért van az, hogy eddig minden betegségre megtaláltuk végül a természetben is előforduló, vagy onnan ihleted adó gyógymódot.

Sokak szerint eleve a természetben, az élővilágban kellene keresnünk a megoldást, mégsem ezt tesszük.

Nagyon régóta tudjuk, hogy egyes fajok ugyanis teljesen immunisak, vagy nagyon nagymértékben ellenállnak a daganatos megbetegedéseknek, de azt nem tudjuk még ma sem, hogy pontosan mi ennek az oka.

Elefántoknál is vizsgálták

Az elefántoknál például kifejezetten ritka a rák. A vastagbőrű nagy mérete és viszonylag hosszú élettartama miatt jó poszter-élőlénye Peto paradoxonának, hiszen - állatkerti megfigyelések szerint - csak az elefántok 5%-a pusztul el rákban, szemben az emberek közel 20%-val.

Eleinte úgy gondolták a biológusok, hogy ez összefügghet a táplálkozással, hiszen a természetben előforduló állatok nem fogyasztják az ember által vegyszerekkel és tartósítókkal kezelt élelmiszereket.

Ez az elmélet még ma is lehetséges magyarázat, ugyanakkor nem sikerült bizonyítani. Ennek ellenére mégis megfigyelték egyes népcsoportokon is ezt a jelenséget, ami sokat mond a rákról.

Emberi populáción is megfigyelték

Egyes eszkimó csoportoknál figyelték meg 50 éven keresztül, hogy a közülük betelepülő családokból származó generációkban hirtelen, nagy ütemben jelent meg a rák, ellenben azoknál, akik maradtak igazi eszkimó életűek, azaz nem fogyasztottak semmiféle feldolgozott élelmiszert.

Persze létezhetnek más elméletek is, melyek szerint a rákos megbetegedések okát nem csak az élelmiszerekben és a helytelen táplálkozásban kell keresni.

Az evolúciós szinten hihetetlenül nagy léptékben fejlődő erszényes ördögök újabban immunissá váltak a korábban őket pusztító rák egy fertőző formájára. Sokak szerint bennük lehet a kulcs ahhoz, hogy megtaláljuk a rák ellenszerét.

rejtély rejtélyek emberi test rák rákkutatás betegség betegségek


Megtekintések száma: 315031

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet