A Terminátor üzent az amerikai elnöknek a jövőből!

2017. június 2., péntek
Az USA kilép a párizsi egyezményből, ennek apropóján nem várt üzenetet kapott az elnök.

Szinte mindenki mély megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy az Amerikai Egyesült Államok elszánt lépést eszközölt.

Donald Trump bejelentette Washingtonban a párizsi klímaegyezményre vonatkozó döntését. Az elnök betartotta a választási ígéretét és felmondta az egyezményt, a teljes kilépés azonban 2020-ig eltarthat.

Trump sokak szerint nyíltan a szénipar nagy lobbistái és érdekeltségei mellett áll ki ezzel a döntésével.

Ugyanakkor gyakorlatilag mindenkivel szembement, emiatt most nagy az ellentéte az USA kormányának és első emberének mindenkivel.

Hazájában is kiverte néhányaknál a biztosítékot ezzel a drasztikus döntésével. Még magánál a terminátornál is, azaz Arnold Sczhwarzeneggernél is.

A színész, és egykori kaliforniai kormányzó olyan súlyos ballépésnek gondolta a dolgot, hogy egy nyílt videó üzenetet készített el, és küldött el Trumpnak címezve.

"Egy ember nem állíthatja meg a haladást. Egy ember nem állíthatja meg a tiszta energiáink forradalmát. Senki sem tud visszamenni az időben, csak én…"- mondta a videóban.

"Nem dőlhetünk hátra, miközben emberek halnak vagy betegszenek meg, különösen, ha tudjuk, lenne megoldás" - mondta a színész. Schwarzenegger próbálja megnyugtatni Trumpot, szerinte a tiszta energia „nem félelmetes”, sőt, kevésbé van rossz hatással az egészségre, ráadásul a gazdaságra is pozitív hatással van.

„Tisztelt elnök Úr, válassza a jövőt!”

Azt is elmondja, hogy óriási felelőssége van az elnöknek ebben az egészben, és abban is, hogy Amerikában évente legalább 200.000 ember hal meg a légszennyezés közvetlen következményei miatt.

A terminátor szavaiból kilehet venni, hogy az elkövetkező években, évtizedekben biztosan meg fog bukni ez a maradi, szénipari szemlélet, és végre az egész világon átveheti az uralmat a megújuló, modern energiaforrások és technológiák ideje.

Ehhez azonban még hosszú út vezet, és addig is rengeteg embernek kell meghalnia, és a természetnek óriási károkat okoznia egy ember döntés emiatt.

OSZD MEG másokkal is!

globális klímaváltozás tudomány környezetszennyezés érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 156108

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet