A terrorizmus és a migráció szinte felfalja a modern civilizációt: Európa a végnapjait járja!

2018. augusztus 26., vasárnap




Rengeteg szempontból van ostrom alatt a modern civilizáció... kérdés, hogy lehet-e egy Iszlám Kalifátus az EU szívében... sokak szerint ideológiai értelemben már most is van!

Jeremy Hunt új brit külügyminiszter megdöbbentő adatokat közölt csütörtökön az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) közgyűlésén az Iszlám Állam katonáiként harcoló brit állampolgárokról és a terrorellenes küzdelemről.

Hunt kijelentette, hogy ismereteik alapján nagyjából 900 brit állampolgársággal is rendelkező terrorista harcol vagy harcolt a múltban az Iszlám Állam keretein belül.20%-uk (180 fő) elesett, 40%-uk (360 fő) még Szíria vagy Irak területén tartózkodik, 40%-uk azonban visszatért Nagy-Britanniába, ahol fokozott veszélyt jelentenek a lakosság biztonságára nézve.

Azt ugyanakkor nem tudatta, hogy mégis miért engedték brit földre lépni a terroristákat.

Összesen 25 ezer olyan migráns hátterű brit állampolgárt ismernek a hatóságok, akik szélsőséges iszlamista nézeteket vallanak, a belügyi szolgálatok látókörében közülük 3 ezer ember van, 500 személyt pedig fokozottan megfigyelés alatt tartanak.

Arról semmit sem közölt a külügyminiszter, hogy hány olyan potenciális terrorista élhet az Egyesült Királyság területén, akik nem rendelkeznek brit állampolgársággal, esetleg a 2015-ben kezdődő migránshullámmal érkeztek a kontinens felől.

2017 augusztus 25-én két késes terrortámadás is történt, Brüsszelben és Londonban is iszlamista indíttatásból akartak gyilkolni. Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő a köztévé műsorában úgy fogalmazott:

Amíg a világban és Európában ilyen a helyzet, addig fel kell készülni arra, hogy bármikor történhet hasonló támadás.

A merényletek száma indikatív, de akkor is kell merényletekre számítani, ha ezeknek alacsony a száma, akkor is ha ez magas az az igazság, hogy az előkészületek a készenlét az nem szabad hogy függjön ilyen statisztikai számoktól, bármi is van, jó a helyzet, rossz a helyzet, amíg a világban ilyen a helyzet vagy Európában is, addig számítani kell arra, hogy bármikor történhet valami, és erre kell felkészülni.

Ahogy azt az ENSZ-főtitkár terrorellenes küzdelemért felelős helyettese mondta, a dzsihadista terrorszervezetet ugyan Irakban legyőzték és követőik Szíriában is visszavonulóban vannak, de a most erőre kapó különféle terrorista csoportok harcosai újfajta, előre megjósolhatatlan és kiszámíthatatlan veszélyt jelentenek.

éppen ezért a migráció és a terror felfalhatja Európát...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen európa politika menekültek kalifátus


Megtekintések száma: 16699





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet