A thaiföldi Vörös Lótusz tenger

2016. november 21., hétfő




Kevés megigézőbb hely van annál a helynél, ahol Vörös Lótuszok ezrei lebegnek a vízfelszínen, egy összefüggő rózsaszínes-vöröses szőnyeget alkotva. De a hely nem csak ezért ennyire különleges.

Hajóztál már virágtengeren, miközben csodálatos illatok kúsztak az orrodba, és a napfény simogatta az arcodat?

Thaiföld északi részén található egy különleges tó aminek felszínén több ezer lótuszvirág úszik. A helyiek Vörös Lótusz-tengernek hívják, a képeket elnézve azonnal megértjük, hogy miért.

Ugyanis ez a sok-sok apró növény egymással összekapcsolódva egy kerek egészet alkot, egy olyan biológiailag érző, létező, és lélegző szőnyeget, ami a virágzás időszaka alatt csak úgy ontja magából a lótuszvirágokra jellemző erős, ámde nagyon kellemes illatot.

Ez a hely Thaiföldnek egy igen különleges látványossága, ahol sok turista megfordul. Az óriási, lebegő virágoskert már jónéhány évtizede létezik.

Az elnevezés azonban ne tévesszen meg minket: valójában ez nem egy tenger, hanem egy hatalmas tó. Ráadásul nagyon becsapós, mert a park közelében bámészkodva még egyáltalán nem láthatóak ezek az összefüggő lótuszágyak.

Beljebb kell hajóznunk egy csónakkal, hogy a szemünk elé táruljon a lótusztenger, mely különböző rózsaszínes és vöröses árnyalatokban pompázik. Először még csak néhány kósza virággal fogunk találkozni, de ahogy beljebb evezünk, úgy fogunk egyre nagyobb, összefüggő lótusz szigetekkel találkozni.

A tó legbelső része már olyan, mint egy áthatolhatatlan lótusz erdő, ahol a növények nagyon sűrű, illatozó szövevényt alkotnak.

Az egész akkor a legszebb, amikor alkonyatkor a nap nyugovóra tér, és aranysárga szikrái megvilágítják a vízen lebegő növényeket.

A 600 hektáros tó valóban olyannak tűnik, mint egy végeláthatatlan lótusztenger. Néhány különleges aprócska sziget is található a tóban elszórtan, ezeken Buddha-szobrok, és parányi szentélyek díszelegnek.

A lótuszvirágok decembertől egészen február végéig nyílnak, így ilyenkor érdemes ellátogatni ide, ha csodát akarunk látni.

A helyről sokan azt tartják, hogy a világ egyik legmegnyugtatóbb helye, ezért sokan azért utaznak ide, hogy terápiás céllal meditáljanak egyet a több ezer bimbózó növény között, a felkelő nap sugaraiban fürödve, vagy az alkonyat egyre gyengülő fényeivel táncolva.

érdekes hihetetlen érdekesség gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 80766





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet