A titokzatos Sierra-hangok: a legcáfolhatatlanabb bizonyíték a nagylábú létezésére

2021. szeptember 15., szerda




1970-ben egy különös, bizarr felvétel sokkolta a köztudatot, melyet két vadász készített az egyik közeli erdőségben. 

A Sierra-hangokként elhíresült felvételt azóta sem sikerült megfejteni, de annyi biztos, hogy egy nagy főemlőstől, főemlősöktől származnak a hangok.

A felvételekről rengeteget beszélt a média és a nyomtatott sajtó is.

Sőt, még egyetemi professzorok is megpróbálták analizálni a felvételt, hátha kiderül a csalás, azonban legnagyobb megdöbbenésükre még ők maguk is azt állították, hogy a hangfelvételek valódiak.

A nagylábú nyomában

Régóta terjednek a szóbeszédek arról, hogy Amerikában – és a világ más tájain is – él egy nagy, majomszerű lény, mely talán az ember és a majom közti ősi kapocs közvetlen leszármazottja lehet.

Az indiánok sasquatchnak nevezik. Akik látták, egy nagy emberszabású lénynek írták le, így erős hasonlatosságot mutat az állítólagos jetivel és más folklórban leírt majomemberekkel.

Bár számtalan netes videó kering arról, hogyan pillantották meg a messzeségben a nagylábút, jelenleg nem létezik olyan minden hitelt megérdemlő felvétel, mely bizonyíthatná egyértelműen a lény létezését.

Ez a láb biztosan nem férne bele egy negyvenhetes cipőbe…

A kinézete igen ijesztő. Legalább két méter magas, teste izmos és izmos. Kiegyenesedve jár, akár az ember, de a testét borító rövid, sötét szőr azt jelzi, nem homo sapiens. Sem tetemet, sem csontokat, semmiféle maradványokat nem találtak, pedig legalább két évszázada folyik a kutatás.

A Sierra-hangok

Egyetlen valamire való bizonyíték van jelenleg a lény létezésével kapcsolatban, méghozzá a csak titokzatosan Sierra-hangokként emlegetett felvételek, melyeken állítólag a lény hangjai hallhatóak.

A Sierrához közeli táborban rögzítették még 1970-ben a felvételeket. Al Berry újságíró, és Ron Morehead voltak, akik fültanúi voltak a hangoknak. Mindketten komoly vadász múlttal is rendelkeztek.

Mikor meghallották a hangokat, melyeket egyetlen állathoz sem tudtak párosítani, azonnal elkezdték őket rögzíteni.

Egyfajta bizarr kommunikációt hallottak ki az egészből. A lény – vagy bármi is adta ki a hangokat – nem egyedül volt. Egyszerre tehát két, vagy több nagylábú volt hallható a felvételen.

A két férfi beszámolója szerint a kommunikáció mindig abbamaradt, amikor elhagyták a környezetbe olvadó apró kis lest, feltehetően a lények megijedtek az emberi közeledéstől.

Éppen ezért távol kellett maradniuk, és ténylegesen soha nem láthatták a lényeket, mert az erdő egyik fájára kifüggesztett mikrofon jóval messzebb volt tőlük.

Az amerikai haditengerészet egyik legendás és nagy tudású nyelvésze. R. Scott Nelson is elemezte annak idején a felvételeket, és minden kétséget kizáróan megállapította, hogy a felvétel nem egy hamis tákolmány. Azon ugyanis két intelligens főemlős kommunikációja zajlik.

A felvételeken hallatszik, amint a két férfi különböző hangokkal próbál kommunikálni a lényekkel, akik volt, hogy utánozni próbálták őket, volt, hogy teljesen másfajta hangot kiadva ejtették zavarba őket.

De mi van, ha csak egy átverés az egész videó, és a hangokat valójában emberek adják ki? Nos, az eset széleskörű publicitást kapott, lévén, hogy Al Berry újságíró is volt. Hozzátesszük, mint később kiderült, Al semmilyen anyagi hasznot nem húzott az esetből, így eme motivációi azonnal ki is esnek a képletből.

A Wyoming Egyetem kutató professzorai is megvizsgálták a felvételeket, és arra jutottak, hogy a hangok ténylegesen nem embertől származnak, hanem olyan lényektől, akik az emberi tüdőhöz és hangképző szervekhez nagyon hasonló szervekkel rendelkeznek.

Itt kezdett el igazán elmélyülni az egész rejtély. Különös lények voltak az erdőben, melyek biztosra vehetően főemlősök voltak, és emberi hangképző szervük volt?

Később még tucatszor számoltak be arról, hogy óriási, majomszerű lényeket láttak Sierra vidékein. Ezekről rengeteg korabeli újságcikk maradt fenn.

A biológusok akik hallották a felvételt, és volt alkalmuk elemezni, szintén azt vonták le, hogy a hallottak egyetlen ismert állat által kiadott hanghoz nem hasoníthatóak.

Sőt, a legtöbben azt állapították meg, hogy a hangok alapján egy a majom és az ember közötti evolúciós lépcsőn álló faj lehetett a hang forrása.

A szkeptikusok részéről felmerült az, hogy a hangokat esetleg mesterségesen hozta valaki létre, hogy megviccelje a két vadászt. Mások még tovább mentek, és azt állították, hogy a két vadász készítette a hangokat is.

Akkoriban azonban nem álltak rendelkezésre olyan eszközök, melyekkel ezt egyértelműen meg lehetett volna állítani.

2008-ban újra elővették a felvételt, és hangtechnikusok kerestek árulkodó jeleket, mellyel leránthatják a leplet a rejtélyről. A legnagyobb megdöbbenésre azonban semmit nem találtak. Sőt, éppen ellenkezőleg.

Arra jutottak, hogy a felvételen hallott hangok nagy bizonyossággal egy létező “nyelv” részei.

Az esetet soha nem oldották meg. Bár tudományosan több bizonyíték szólt amellett, hogy valóban egy eddig ismeretlen majomszerű faj egyedi voltak a hangok forrása, mivel senki sem látta, és azóta sem fogtak be egyet sem, így az eset elsorvadt, és a köztudatból is kikopott.

A két férfi azóta is ellátogat időnként ahhoz a leshez, ahol ezeket a máig megmagyarázhatatlan hangokat rögzítették.

Sierra vidékein pedig mind a mai napig látni vélnek időnként óriási, majomra hasonlító alakokat, ami sokat elárul arról, hogy mennyire nem ismerjük még ma sem a természetet…

OSZD MEG másokkal is!

paranormál rejtély összeesküvés nagylábú jeti rejtélye


Megtekintések száma: 174620





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet