A titokzatos UVB-76 rádióadással manipulálják az egész bolygó lakosságának tudatát?

2021. október 25., hétfő




Rádióadások százai száguldanak át a fejünk fölött minden pillanatban. Akadnak azonban közöttük rendkívül furcsák is. A titokzatos UVB-76 rádióadást még nem sikerült senkinek megfejtenie. Globális agykontroll kísérlet, vagy bolygószintű lehallgatás?

Mi lehet ez a rejtélyes rádióadás? Az üzenet tartalma annyira titkos, hogy azt még ma sem tudták biztosra vehetően megfejteni, ráadásul mindig változik, de mégis ugyanaz.

Az UVB-76 a hívójele egy oroszországi rövidhullámú rádióállomásnak. A rádióhullámokat általában 3625 kHz-en sugározza még napjainkban is. A rádiós köznyelv később a "The Buzzler" azaz a Zümmögő nevet aggatta rá a folyamatos jelre.

Rövid, monoton, percenként 25 hangot kiadó hangként lehet jellemezni, mely a nap 24 órájána pörög és pörög, egészen 1982 óta.

Néhány esetben a zümmögő hang megszakadt és orosz beszéd vette át a helyét. Rengeteg feltételezés van az adás pontos célját illetően. Az adás minden bizonnyal katonai célokat szolgál, azonban ez sincs hivatalosan megerősítve.

Az állomás már legalább 1982 óta működik, de a zümmögő hangot csak 1990 óta adja. 2003 január 16-án egy ideig magasabb hangon és hosszabban adta a jelzését, de azóta visszatért a rendes mintára

Távoli beszélgetések az adásban

A rádióadást rendszeresen figyelők tapasztaltak már furcsaságokat az adásban. Néha-néha hiba csúszik a gépezetbe, és távoli beszélgetések hangja szűrődik be a jelbe.

Feltételezhető, hogy nem egy hanglejátszó eszköz szól állandóan, hanem egy folyamatosan bekapcsolva hagyott mikrofon. Erre példa 2001. november 3., amikor a következő orosz szöveg volt hallható: "Я — 143. Не получаю генератор." "Идёт такая работа от аппаратной." ("143. vagyok. Nem kapom az oszcillátort." "Ezt küldi a vezérlőszoba" vagy "Ezek a parancsok a vezérlőből".

Mindössze háromszor szakadt meg az adás. 1997 december 24-én, 2002 szeptember 12-én, illetve 2006 február 21-én. Minden megszakítás alatt egy férfi hang mond oroszul számokat, és neveket, valamiféle üzenetként.

Megfejtetlen üzenetek

Csak nagyon ritkán hallani hangüzenetet az állomástól, ezek közül néhányat sikerült rögzíteni:

1997. december 24-én, 21:58-kor a zümmögést hirtelen félbeszakította sípoló hangok sorozata, majd egy férfihang a következő orosz szöveget mondta: "Ja — UVB-76. 18008. BROMAL: Borisz, Roman, Olga, Mihail, Anna, Larisza. 742, 799, 14." Ezt többször megismételte, majd újabb sípoló hangok után visszatért a zümmögés.

Hasonló, de rendkívül torzított hangüzenetet adott 2002. szeptember 12-én. Valószínűleg túl közel mondták a szöveget a mikrofonfejhez, ezért az üzenet borzasztó nehezen érthető, a legvalószínűbb értelmezése: "UVB-76, UVB-76. 62691 Izafet 3693 8270."

Egy másik, a szokásos mintától (öt szám - kódszó - nyolc szám) eltérő üzenet 2006. február 21-én, 7:57-kor hangzott el. A hang ismét rendkívül torz volt, de a szöveg tartalma: "75-59-75-59. 39-52-53-58. 5-5-2-5. Konsztantyin-1-9-0-9-0-8-9-8-Tatyjana-Okszana-Anna-Jelena-Pavel-Scsuka. Konsztantyin 8-4. 9-7-5-5-9-Tatyjana. Anna Larisza Uljana-9-4-1-4-3-4-8." Ezek a nevek az orosz fonetikus ábécéből származnak (hasonlóan a NATO fonetikus ábécéhez).

A negyedik ismertté vált adás 2009. szeptember 29-én hangzott el. Az adás tartalmát közzétették a YouTube-on, de a felvételt később törölték. Az üzenet szintén ismeretlen jelentésű betűkből (nevekből) és számokból állt.

Az ötödik adást (a negyedik interneten elérhető adást) 2010. augusztus 23-án rögzítették. Az üzenet tartalma: UVB-76, UVB-76 — 93 882 Naimina 74 14 35 74 — 9 3 8 8 2 Nyikolaj, Anna, Ivan, Mihail, Ivan, Nyikolaj, Anna, 7, 4, 1, 4, 3, 5, 7, 4.

2010. szeptember 2-án az adás egy időre megszakadt. Az adás újbóli jelentkezésekor az adó történetében először egy zeneszám hangzott fel, Csajkovszkij Hattyúk tava című darabjának egy fél perces részlete után azonnal visszatért a zümmögés, amelyet a következő órákban többször is morzejelek szakítottak meg.

Magyarországról is lehet fogni az állomás rejtélyes adását. A fenti videón egy Siófoki férfi rögzítette a monoton, de bizarr hangokat.

A rádiójel egyesek feltételezése szerint egy egyfajta "halott kéz" rendszer része. Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy ha a jel megszakad valamilyen előre nem jelzett okból, vagy egyéb szokatlan körülmények között, akkor egy újabb sor jel indul különböző rakétasilók felé, amolyan instant készenlét gyanánt - bár azt az elmélet hívei is elismerik, hogy furcsa lenne, hogy egy URH adáson múljon az, hogy egy nemzet a környezetét automatizálva atomtűzbe borítsa-e vagy sem.

Szólnak pletykák arról, hogy az egész rádióadás egy sokkal komolyabb hadművelet, vagy titok elfedése végett üzemel folyamatosan, szüntelenül, minden nap 24 órában.

Egyesek szerint a kormány egy olyan szigorúan titokban tartott kísérletet végez, mely során megpróbálták felvenni a kapcsolatot a múlttal. Nem elírás. A hidegháború idején is folyt még a fegyverkezés, titokban pedig olyan kísérletek és kutatások, amikkel előnyhöz juthattak volna a különböző államok.

A megmaradt - és a háború végén sikeresen elmenekült - náci tudósok még évtizedeken át kísérleteztek gondolat átvitellel és telekinézissel, és ezeknek hadi felhasználási lehetőségeivel.

Az Oroszok is kiaknáztak minden lehetőséget, nyitottak voltak az addig még nem magyarázott jelenségekre, a tudomány szürke zónáit szerették volna feltárni. A titkos rádió állomást tehát kapcsolatfelvételi szándékkal építették meg.

Később pedig sikeresen létesítettek kapcsolatot a múlttal, vagyis az időnként a rádióadásban hallható és hallott üzenetek már a múltban egyszer megtörténtek.

Az állomás nyomára rábukkantak ugyan, mert az időnkénti tényleges emberi beszédeket tartalmazó üzenetekkor sikerült lokalizálni, az épületben senkit sem találtak, csak elhasználódott, koros berendezést, hasznavehetetlen műszereket. Az állomást állítólag többször költöztették, egyes források pedig arról számolnak be, hogy nem is egyetlen ilyen állomás van, hanem több különböző titkos létesítmény van elrejtve.

Az állomás a folyamatosan sugárzott frekvenciával változást idézhet elő az ionoszférában. Ezzel képesek lehetnek az oroszok az időjárás befolyásolására. Ez egy közvetett titkos fegyver is lehet, hiszen ott, és akkor eredményeznek szárazságot, vagy szélsőséges viharokat, ahol akarnak.

Bármelyik országot ellehetetleníthetik mezőgazdaságilag, így gyakorlatilag bármit megtehetnek. Az állomás ilyen szempontból hasonlít az amerikaiak által létesített H.A.A.R.P. rendszerre, melyet szintén ugyanezekkel a célokkal építették meg.

Külön érdekes hogy a H.A.A.R.P. létesítménye 2014 nyarán bezárt. A Pentagon azzal indokolja döntését, hogy az évi 2,5 millió dolláros költségvetés nem indokol, valójában azonban mást sejtenek a háttérben.

Talán rájöttek, hogy nem szabad a tűzzel játszani, mert az egy bolygóközi katasztrófához vezethet, de az is lehet, hogy a projekt már túlságosan szem előtt volt, ezért hivatalosan bezárták, de egy eddig nem ismert helyen tovább folynak majd a kutatások.

Lehet, hogy agykontroll kísérlet zajlik bolygó szerte, és az állandósult rádióadás egyfajta tudattalan készenléti állapotba helyezte az embereket. Az "alvó" nép csak egy hívószóra - jelen esetben egy kulcsfrekvenciára - vár, mely aktivál majd valamit az emberek tudatában.

Agykontrollal idéznék elő a harmadik, egyben végső világháborút.

A világuralmi elit ezután átvenné az országok felett a hatalmat, és a világ romjain egy egyesül Új Világrendet létesítene, ahol mindent totális kontroll alatt tudna tartani. Nem lennének többé országhatárok, idővel különböző nyelvek sem, sem vallások. Csak egyetlen, óriási, kollektív tudat.

A realistább emberek azt sejtik, hogy egy NSA babérjaira törő globális lehallgató rendszer lehet az egész. Egy ilyen szintű lehallgatással hatalmas politikai és gazdasági előnyt tudna magának kovácsolni az ország. Ráadásul Oroszországtól sem állt soha távol a mások utáni kémkedés művészete.

A megoldás talán az UVB-76 rádióadásban elrejtett üzenetekben, kulcsszavak foszlányaiban van. Pont az orrunk előtt. De vajon valaha kitudódik a titok? Vagy csak akkor, ha már késő lesz?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés bizarr titokzatos


Megtekintések száma: 80505





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet