A torinói lepel: nagy bejelentést tettek a kutatók!

2018. március 31., szombat




A római katolikus egyház legszentebb ereklyéjével kapcsolatban új dolgok derültek ki.

Olasz kutatók már egy ideje vizsgálgatjáka torinói leplet, melyet annak az egytelen hiteles ereklyének tartanak, ami tényleg fizikai kapcsolatban lehetett Jézussal.

Éppen azért, mivel ez maga volt Krisztus halotti leple.

A vizsgálati eredményekből már 2017-ben is megjelentek következtetések és információk, most még többet sikerült megtudni a lepelről és annak keletkezési körülményeiről.

Az olasz kutatók éppen ennek kapcsán tettek bejelentést:

"Nagy mennyiségben találtunk kreatinint és ferritint a torinói lepel emberi lenyomatának mikroszkópikus anyagában, ami arra utal, hogy erőszakos halált halt az a személy, akit beletekertek."

Vagyis akit beletekertek a lepelbe, az nagyon sokat szenvedett, és brutális halált halt, ami egy az egyben ráillik a krisztusi kereszthalálra.

Ezek a nanorészecskék ugyanis kínzás hatására jelennek meg a vérben – fejti ki a PlosOne című amerikai tudományos magazinban Giulio Fanti, a Pádiau Egyetem kémiaprofesszora.

Korábban már felmerült a gyanú, hogy a vércseppek valójában nem is vérscepepk, és az egészet csak ecsettel festették oda, ezt ezzel a vizgsálattal sikerült is egyúttal cáfolni.

Bárki is volt a meggyilkolt személy, töviskoronát viselt, és csak egy olyan férfit ismerünk a történelemben, akinek e megalázó szenvedést is el kellett tűrnie: a názáreti Jézust!

A mai napig nem tudni teljese mértékben, és nem lehet egyértelműen kijelenteni ugyanakkor, hogy 100%-osan ez lenne Jézus halotti leple.

A katolikus egyház ezúttal sem foglalt állást a torinói lepel eredetiségét illetően, de tény, hogy Ferenc pápa (80) imádkozott előtte, amikor 2015. június 21-én a Keresztelő Szent János-katedrálisban járt. 

Azóta sajnos nem állították ki, csak a másolatait, és gondosan őrzik védett helyen.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek vallás jézus bizarr történelem torinói lepel


Megtekintések száma: 64713





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet