A török haderő készen áll Amerikával háborúzni? Hatalmas háború robbanhat ki!

2018. január 28., vasárnap
Komoly, mindent elsöprő, egész világra kiterjedő konfliktus is lehet belőle?

A török haderő nagy előrenyomulással vonult be Szíria területeire, hogy a kurdok egyes csoportjaitól tisztítsa meg a területet. Ezt maga Szíria sem nézte túl jó szemmel, most azonban Amerikával is szemben találták magukat.

Több tucat török tank és az USA hadereje néz farkasszemet egymással.

A gond az, hogy nézetkülönbségek vannak közöttük, és így kezdődnek mindig a nagy háborúk. Az elemzők szerint megvan az esély arra, hogy ezt a konfliktust nem lehet jól megoldani, vagy legalábbis nem fogják tudni megoldani.

Mind az USA mind pedig Törökország érdekében állhat az, hogy kipattanjon egy fegyveres konfliktus.

Ha azonban kipattan, akkor az több országot magával ránthat a környékről, és hamarosan azon találná magát a világ, hogy egy újabb nagy világháború bontakozik ki...

A török hadsereg Afrin elfoglalása után keletre indult Manbidzs városának és a nagyobbik kurd enklávét is "megtisztítják a terroristáktól", mert az a föld a "törökök arab testvéreihez" tartozik.

Manbidzs városa azonban nem a kurdok által védett terület, hanem tavaly március óta az Egyesült Államok hadseregének katonái állomásoznak itt.

Az érdekellentét fennáll, és az USA haderejét a törökök felszólították arra, hogy hagyják el a területet...

Az amerikai hadsereg azt közölte, tárgyalnak a törökökkel egy esetleges semleges zóna kialakításáról a szír határon.

Kérdés, hogy ez jelenthet-e majd tényleges megoldást, vagy megbuknak ezek a tárgyalások, és előbb vagy utóbb kirobbanhat valamilyen konfliktus.

Trump és Erdogan sokszor hajthatatlanok, ezt korábbi politikai akcióikról tudni lehet, éppen ezért félnek az elemzők, akik szerint ez a két heves vérmérsékletű vezető könnyen politikai acsarkodásba kezdhet, ami végül az első puskalövés eldördülését hozhatja el...

Ha újabb nagy háború robbanna ki, akkor hatalmas pusztítás söpörne végig a Közel-Keleten Szíria térségében, ami megintcsak teljes mértékben destabilizálná a régiót...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború háború


Megtekintések száma: 34032

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet