A tudomány átlépi az erkölcsöt? Gigantikus klóngyár fog épülni Kínában

2018. január 18., csütörtök
Ilyen, amikor az emberiség Istent játszik!

A technológia már rendelkezésre álla világ első igazi klóngyárához, ami hamarosan meg is épül.

A futurista létesítménytől azt várják, hogy 2020-ra évi 1 millió marhát fog előállítani. Az észak-kínai Tianjin kikötőjében felépítésre kerülő gyárban nemcsak vágóállatokat, hanem génmódosított rendőrkutyákat és versenylovakat is tenyésztenek majd.

A Boyalife csoport és a dél-koreai Sooam Biothech kutatóközpont együttműködésével indított projekt építési költségvetése 21 millió dollár.

Hszu Hsziaocsun, a Boyalife elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

„A szupermarketekben minden jól néz ki. Majdnem minden fényes, esztétikus és egységes formájú. A múltban ezt nem tudtuk elérni a háziállatoknál.

Új klóngyárunkkal azonban úgy döntöttünk, hogy mostantól ezt tesszük.

A technológia már itt van.

Amennyiben engedélyezik, azt hiszem, hogy nincs olyan cég, ami jobb technológiával rendelkezne, mint a Boyalife.”

Miközben bizonyos etikai kérdések felmerülése elkerülhetetlen, az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal, az FDA azt mondta, hogy

„a marha, sertés és kecske klónokból és bármilyen klón utódjából származó hús fogyasztása éppen annyira biztonságos, mint minden egyéb, ma is naponta fogyasztott húsé.”

Emberek klónozását, a betegségek elleni harc nevében, egyelőre nem tervezik, de Hsziaocsun elmondta, hogy ez bármikor megváltozhat, amennyiben az emberek nyitottabbá válnak rá.

„Sajnos jelenleg az egyetlen módja a gyereknemzésnek, ha félig az anyától félig az apától származik.

Talán a jövőben három választásunk lesz egy helyett. Fele-fele, 100% apa, vagy 100% anya. Ez csupán választás kérdése.

Szeretnénk, ha a nyilvánosság látná, hogy a klónozás nem őrültség, és a tudósok nem orvosi köpenybe öltözött különcök vagy bolondok, akik zárt ajtók mögött furcsa kísérleteket végeznek.”

Helyet kap a gyárban egy 15 000 négyzetméteres laboratórium, egy állatközpont és egy génbank is.

A projektet eredetileg azért indították, hogy megoldást kínáljon a kínai piac egyre növekvő húsigényének, ami az előrejelzések szerint további 2,2 millió tonnával fog növekedni a következő 10 évben az elmúlt 5 év 25 százalékos emelkedéséhez képest.

A kitalálók ambíciója azonban jelentősen nőtt az indulás óta, így a csapat ma már azt reméli, hogy idővel embereket és elpusztult házi kedvenceket is klónozhatnak majd.

A hírt közzétevő brit Express hírportál szavazást indított arról, hogy az olvasók etikusnak tartják-e a klónozást. Az eddig beérkezett több mint 5000 szavazat 68 százaléka “nem” volt.

OSZD MEG másokkal iS!

tudomány technológia bizarr genetika az emberiség jövője klónozás


Megtekintések száma: 19246

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet