A tudósok elvégeztek egy patkánykísérletet: amit találtak, az az egész emberi társadalmat megrengetheti!

2017. október 1., vasárnap
Veszélyben van a civilizációnk?

A modern ember népességcsökkenése már egy ideje zajlik. Bár a folyamat látszólagos emelkedést mutat, mégis óriási, az emberi faj történetének legnagyobb demográfiai válságával fogunk szembesülni.

Arról van ugyanis szó, hogy a fajunk ki fogja pusztítani azzal magát, hogy túlszaporodik. Ez törvényszerű, és nem elkerülhető, állítja sok tudós.

Nemrég patkányokon végeztek el egy nagyon érdekes kísérletet, mely hátborzongató eredménnyel zárult.

A kísérlet keretében több patkány kolóniát zártak be egy meghatározott térbe, majd hagyták, hogy zavartalanul éljenek, egyenek és szaporodjanak.

Olyan dolgokat tapasztaltak a kísérlet végén, ami nagyon megijesztett mindenkit.

A patkányok elkezdtek nagymértékben szaporodni. Eleinte nem volt nagy a populáció létszámának ugrása, azonban hamar elérkezett a pont, ahonnan már ugrásszerű volt a változás.

Ettől kezdve először megduplázódott, majd megháromszorozódott, végül pedig hihetetlen mértékben megemelkedett a patkányok száma.

Addig nem volt gond, míg a környezetben volt elég élelem.

Akkor kezdődtek a gondok, amikor az élelem és a víz kezdett kimerülni, és már nem tudták a különféle erőforrások kiszolgálni az élőlényeket.

Az állatok viselkedése elkezdett drasztikus mértékben megváltozni.

Önpusztító hajlamaik lettek, megjelent náluk a kannibalizmus, mely során egymást, és a kevésbé egészséges egyedeket kezdték el enni. A változások minden patkányt érintettek.

A patkány kolónián belül elkezdett csökkenni a patkányok szaporodó képessége, vagyis nem termeltek a hímek elég spermát.

A patkányok körében ráadásul megjelentek különféle génhibák, és fertőző betegségek, amik tovább kezdték el tizedelni a már meglévő, hatalmasra hízott populációt.

Az egésznek az lett a vége, hogy a patkányok létszáma az eredeti létszám harmadára esett vissza, és alig maradt egy tucat egyed.

A szakértők szerint az emberi fajjal is éppen ugyanez a helyzet, és a jövőben egy ugyanilyen forgatókönyv mehet végbe.

Szerintük ugyanis törvényszerű, hogyha egy faj túlszaporodik a bolygón, akkor az evolúció kompenzál annak érdekében, hogy a faj ne élje fel a teljes élővilágot, és ne „pusztítson el” mindent azzal, hogy létezik és ténykedik, használja az erőforrásokat.

Vagyis az emberiség hamarosan elérheti a túlnépesedési szintet, vagy már régen el is érte.

Ezért lehet annyi betegség a világban, és ezért kezdtek el minden korábbinál nagyobb számban terjedni a különféle járványok.

Az evolúció ugyanis pusztulásra ítélte az emberiséget, hogy a bolygó népességét leredukálva visszaállhasson a Föld egyensúlya.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség az emberiség jövője


Megtekintések száma: 92454

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet