​A túlreagálás és az idegeskedés kicsinálja a testet a szakemberek szerint

2021. március 30., kedd




A túlgondolás és a folyamatos agyalás egy igen komoly jelenség, amelyről elsőre nem is hinnénk el, hogy mennyi belső probléma forrásaként is funkcionálhat.

Nos, de kezdjük is az elején. Az élet mindennapjainak túlkombinálása elég komoly pszichés problémákat is kiválthat, ebből fakadóan pedig a későbbiekben akár olyan testi panaszok forrása is lehet, amelyekről nem is gondolnánk, hogy a folyamatos rágódás miatt alakultak ki.

A vívódás és az idegeskedés csak további stresszt szül – és mint ahogy azt tudjuk jól, a stressz napjaink egyik legjelentősebb csendes gyilkosa.

A fizikai síkon akár erős fejfájást, emésztőrendszeri panaszokat, fáradtságot, levertséget is kiválthat a túlzott stressz (és ezek még csak a legegyértelműbb panaszok voltak). 

Ha folyamatosan úgy éljük az életünket, hogy az elménk egy percre se hagy magának időt és lehetőséget a kikapcsolódásra és a feltöltődésre, akkor rövidesen komoly következményekkel kell szembenéznünk.

Nem azt mondom, hogy könnyen megy leszokni egyik napról a másikra az idegeskedésről, de meg kell próbálnunk tudatosan összpontosítani erre a rossz szokásunkra, mert ha nem tartjuk kordában pillanatok alatt átveheti felettünk az irányítást. Gondoljunk csak az álmatlanságra, melynek az egyik legfőbb kiváltó oka a túlzott stressz.

Megéri kikészíteni magunkat úgy fizikailag, mint lelkileg a folyamatos agyalás miatt? Hiszen még csak nem is oldunk meg vele semmit sem… 

Attól, hogy rágódunk a dolgokon, semmi nem javul meg, semmi nem kerül a helyére és nem lesz jobb.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 43633





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet