A túró rudi nem is tartalmaz túrót? Kiakadtak a vásárlók, áll a bál!

2023. szeptember 17., vasárnap




Egy videós bejelentést is tett!A Termékkritikus nevű TikTok-csatorna videósa szúrta ki, hogy több ízesített Túró Rudi termék összetevői között nem is szerepel a túró, ezért a hatóságokhoz fordult.

A madártejes, epres, mogyorókrémes, sós karamellás, kókuszos ízesítésű, illetve a 0 százalék cukorral készült Túró Rudik egyike sem tartalmaz túrót és nem túróból készül. 

A hagyományos étbevonatos és tejbevonatos Túró Rudin kívül a Pöttyös termékeiben nincsen túró - magyarázza videójában a tiktokker.. 

„Emberek milliói vásárolhatnak naponta drágábban azért, mert magasabb minőségű terméket szeretnének fogyasztani, közben pedig a túró helyett savanyú tejalvadékból és tejalapú rögös készítményből készült terméket fogyasztanak”

- fogalmaz.

Felháborodását tettek követték, május 31-én emailben fordult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Szabolcs Szatmár Bereg megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi főosztályhoz, ahonnan másnap reggel már válaszoltak is neki, annyit közöltek vele, hogy már bírósági eljárás folyik az ügyben.

A videós azt követeli, hogy azonnal távolítsák el a Túró Rudi feliratot, az érintett termékek esetében haladéktalanul vizsgálják felül a „pöttyös az igazi” jelmondatát, hiszen ebből a korábban túróból készült desszert emlékére asszociálnak majd a jövőbeli vásárlók.

A Nébih tavaly 22 kakaós bevonatú natúr Túró Rudit vizsgált, ezeknél jelölési és minőségi hiba miatt közel 800 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Frissítés: Az ízesített termékek esetében valóban nem a túró szerepel összetevőként, ám a "tejalapú rögös készítmény" is túró, az eltérést az magyarázza, hogy az Élelmiszerkönyv szigorúan megszabja, mit tartalmazhat és mit nem a túró, a receptúra ennek már nem felel meg. 

A gyártótól pontosítást várunk, amint megérkezik, közöljük.


Megtekintések száma: 25883





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet