A Tűzgyűrűt is berobbanthatja a január 31-én érkező szuperhold jelenség?

2018. január 29., hétfő
Egyre több szakember hívta fel a figyelmet arra, hogy bekövetkezhet.

Mint imsretes, többször több weboldal is beszámolt róla, köztük mi is, hogy január 31-én érkezik a szuperhold.

Egy olyan csillagászati együttállás fog bekövetkezni, melyre legalább 152 éve nem volt már példa.

Éppen ezért nagyon sokan tartanak attól, hogy ez a különleges jelenség nagy változásokat idézhet elő a Földön, mivel a Hold alapjaiban véve is hatalmas hatással van a bolygónkra.

De miért ennyire fontos és mi is ez a jelenség, és miért tartanak a szakemberek attól, hogy kataklizmikus eseményeket indíthat el?

Arról van szó, hogy most pontosan egybe fog esni a szuperhold, a kékhold, valamint a vérhold... A szuperhold az a jelenség, amikor a Hold akár 14%-kal nagyobbnak tűnik az égbolton, és sokkal fényesebb is, mint máskor.

Ez még nem minden, ugyanis teljes holdfogyatkozás is megfigyelhető lesz, megkoronázva ezt az egészet, és igazán különlegessé téve.

A földrengések 90%-a és a vulkánkitörések körülbelül 75%-a a Tűzgyűrű mentén történik a földön. Ha a tűzgyűrű berobban, az egy világméretű kihalási eseményt és katasztrófahullámot indíthat el.

A Tűzgyűrű nevű geológiailag meghatározható óriási törésvonal viszonylag csendes volt. Egészen mostanáig.

Sokan kapcsolatba hozzák a Holdunkkal, és azzal, hogy hamarosan bekövetkezik a szuperhold jelenség.

Az elmúlt napokban is igen nagy volt az aktivitás. Alaszkában, Kodiak egy adott részén, Mexikóban, Indonéziában, Hawaii-on, Chilében mindenhol bekövetkezett egy-egy kisebb-nagyobb rengés.

Sokan attól tartanak Amerikában, hogy még a Mount St. Helens is újra életre kelhet...

Több szakember pedig amiatt kezdett el aggódni, hogy ezen rengések talán előjelei lehetnek annak, hogy a szuperhold közeledtével a tűzgyűrű ébredezik, és az egészet be is robbanthatja ez a ritka csillagászati jelenség, mely több mint 150 éve nem következett be.

Dan Amarante meteorológus is azt állítja, hogy kapcsolatban lehet a kettő, és bár nem ez lesz a kiváltó ok, mégis előidézheti, megadhatja egy kataklizmikus eseménysornak a kezdő lökést.

Ha így lesz, és a tűzgyűrű aktivizálódik, akkor a határai mentén hatalmas erejű rengések söpörhetnek végig, ami az egész Földön átívelő cunamihullámot indíthat el, elmosva számos partmenti várost akár világszerte is.

A tudósok azonban egyelőre óvatosságra intenek és azt mondják, hogy ez csak egy lehetséges forgatókönyv, és kisebb a valószínűsége, mint annak, hogy semmi sem történik majd, ami említésre méltó lenne.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány kataklizma födlrengések


Megtekintések száma: 26036

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet