A űrből figyeltek fel valamire, ami a Bermuda-háromszög rejtélyét is megoldhatja!

2017. december 29., péntek
A bizarr jelenség lehet a kulcsa sok tengeri rejtélynek.

Lehet, hogy végleg megoldódhatott egy olyan rejtély, ami több ezer különös észlelésért, és rengeteg eltűnésért felelt a tengereken szerte a világon?

Egy olyan dologra bukkantak az űrben a Nemzetközi űrállomáson dolgozó asztronauták, mely egy eddig nem látott, nem is ismert jelenség lehet itt a Földön.

Ha bebizonyosodik ez az egész, akkor a tudomány egyes szegmenseit - főleg a természettudományi részt - újra kell majd írni.

Ki ne ismerné azokat a tengeri legendákat, melyek rejtélyes eltűnésekről szóltak? Ezen eseteket soha nem sikerült felgöngyölíteni, és a mai napig nem tudni, hogy egyes hajókkal mi is történt valójában.

A modern érában ugyanez merült fel egyes magánrepülőkkel és légijáratokkal is.

Repülőjáratok egész sorának veszett nyoma a tengeren, gondoljunk csak a nem túl régen elveszett Malaysia Airlines egyik járatára, melynek roncsait szintén nem találták meg az elmúlt években.

Valahol Kelet-Ausztrália partjainál vették észre azt a szokatlan anomáliát, mely magyarázatot adhat mindenre. Arról van szó, hogy a Bermuda-háromszög eltűnései is emiatt történhettek talán meg.

legalábbis hasonló jelenségek kialakulása megmagyarázná a dolgokat.

Olyan tengeri örvényekről van szó, melyek viszonylag észrevétlenek a radaroknak, hiszen nem a légkörben zajlanak, ugyanakkor bármit képesek elnyelni, és olyan légörvények tombolnak felettük, melyek repülőgépeket, hajókat temethetnek a hullámok közé.

Maga Chris Hughes óceánkutató is úgy véli, sok eltűnést megmagyarázhat a jelenség, amit amúgy még nem sikerült testközelből megfigyelni soha, és csak elvétett beszámolókra tudtak eddig támaszkodni.

Ez lehet az első komolyabb felvétel a jelenségről.

A környezetre gyakorolt káros hatásuk mellett a halálzónák komoly fenyegetést jelentenek a kereskedelmi halászatra is: a rendkívül alacsony oxigénkoncentrációt a halmezők megfogyatkozásával hozták összefüggésbe.

A halálzónák az óceánok oxigénben szegény területei. A tengeri élőlények többsége, így a halak és a rákok számára ezek a régiók lakhatatlanok, és csupán bizonyos mikroorganizmusok képesek boldogulni ilyen feltételek között.

Ezek egy-egy szigettel összetalálkozva tömeges halpusztulást okozhatnak...

A nyílt óceánon képződő halálzónával ez idáig nem találkoztak a kutatók, ez lehetett az egyik első ilyen.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány rejtély rejtélyek bermuda háromszög megmagyraázhatatlan


Megtekintések száma: 84918

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet