A vallások túlélnének egy idegen kapcsolatfelvételt?

2017. január 23., hétfő




Nagy kérdés, hogy milyen hitéleti válság alakulna ki, és összeomlana-e az egyház, ha sikerülne kapcsolatba lépni az idegenekkel.

Felkészültek a földönkívüli élet bejelentésére

Azt mondják, nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Ez azonban nem biztos, és amint ez bizonyosságot nyer, egyes vallások, mint amilyen a keresztény, vagy katolikus egyház, óriási hitéleti válsággal nézhetne szembe.

A vallás ugyanis náluk arra épül, hogy egyedül vagyunk a világon, és az ember egy kivételes teremtés, melyet Isten teremtett, a saját maga képmására. Ha ez így van, és léteznek az idegenek, azonnal felvetődik a kérdés: őket ki teremtette, és kinek a képmására?

Talán már az egyház is érezheti, hogy közel az idegenek létezésének biztos bejelentése, ezért is indult az elmúlt években komoly globális párbeszéd az egyháza részéről, annak érdekében, hogy fennmaradjanak, és ne omoljanak össze.

Egyre többször beszélnek a földönkívüli életről, hogy megelőzzék a komoly hitéleti válságot, amivel szembe kellene nézniük, ha kiderül, hogy nem vagyunk egyedül.

Idegenek és az egyház

A Bibliában található írások egyértelműen az emberről, mint kiválasztott fajról beszélnek, melyet Isten a saját képmására teremtett.

Az idegeneket egyfajta gonosz erőknek, démoni lényeknek tekintették, melyek rombolóan avatkoztak be az emberiség történelme folyamán.

Ugyanakkor egyes elméletek szerint maga Jézus is egy idegen faj képviselője volt...

A Vatikán újabban szándékosan kezdte magát átpozícionálni, ezzel ugyanis stratégiailag helyes döntést hajt végre, és biztosítja majd a fennmaradását.

Kérdés, hogy a vallásos emberek, a hívek hogyan fogják fogadni, hogy nem csak az emberi létezik az univerzumban, és talán nem csak mi vagyunk Isten fiai.

Az sem kiárt, hogy a mi egyetlen és nagyon tisztelt Istenünk csupán egy a sok teremtő erő, vagy civilizáció közül, melyek hemzsegnek az univerzumban.

Az egyház megtagadhatja önmagát

Korábbam az idegenek létezése nagyon nagy tabu volt, és az egyház hallani sem akart róla, ezt a korábbi álláspontot ma csak nyomokban lehet érzékelni.

A földönkívüli értelmes élet felfedezése egyértelműen átformálná az emberiség öntudatát, saját magáról alkotott képét, és újradefiniálná helyét az univerzumban, de valószínűleg számottevően nem befolyásolná az évezredek óta létező nagy és szervezett vallásokat.

Ettől pedig nagyon félnek ezek a vallások, melyek mindent megtesznek a hatalomért, és azért, hogy fennmaradjanak, még teljes pálfordulást is képesek elkövetni egyesek szerint.

Ekkora kihívással még nem kellett szembesülnie a vallásos közösségeknek, így nagy kérdés, hogy mi várna a Vatikán híveire, ha néhány évtizeden belül nyilvánvalóvá válna, hogy nem az ember az egy, és egyetlen.

Más bolygók a Bibliában, és szent iratokban

A Biblia, a Korán és a többi nagy vallás szent könyvei mind azt hangsúlyozzák, hogy Isten megteremtette a világot, benne a Földet, és végül magát az embert, de szó sem esik más bolygókról.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a hitviláguk felfogása teljesen kizártnak tartja ezen idegen bolygók létezését.

Az, hogy valamiről nem írt a Biblia, nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem létezhet. Ráadásul az évezredek során többször volt alkalom arra, hogy az egyház alkalmazkodjon, és világnézetei vonásain változtasson.

Mióta tudjuk, hogy nem mi vagyunk a világ közepe, hanem Napunk körül keringünk, az pedig egy még nagyobb valami körül, nem omlott össze az egyház, pedig ennek ellenére a Bibliában sok helyen vannak arra utaló jelek, melyek egy Föld központú világképre utalnak.

A modern tudomány eredményei felé való nyitás irányába mutatott a jezsuita Funes egy emlékezetes 2008-as nyilatkozata is. Ebben az argentin tudós-pap kijelentette: − A földönkívüli életformákban − akár az intelligens élet lehetőségében − való hit nem zárja ki az Istenben való hitet.

A kérdés már csak valóban az, hogyha megtörténik a nagy bejelentés, mekkora zavart kelt a hívekben...

ufó ufók idegen földönkívüliek idegenek összeesküvés vallás jézus isten biblia


Megtekintések száma: 135821





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet