​A Vatikán tudja már, hogy mikor jön a világvége

2022. március 21., hétfő
Beteljesülhet a prófécia?

Szent Malakiás volt az a próféta, aki előre leírta, mennyi pápa és milyen minőségben fog uralkodni a Vatikánban, mígnem elérkezik az idők “végezete”.

Jóslata azóta számos pápa életútját és “érkezési sorrendjét”, uralkodását megvizsgálva tűpontosnak bizonyult.

Szent Malakiás – eltérően az ezt megelőző 111 egyházfőtől – az utolsó pápáról bővebben és a következők szerint ír a próféciák 23. oldalán:

„In persecutione extrema sacrae Romanae Ecclesiae siae sedebit Petrus Romanus, qui pascet oves inmultis tribulationibus; quibus transactis Civitas Septi collis diruetur, & Judex tremendus judicabit Populum.”

A végső üldöztetés idején a Szent Római Egyházban Petrus Romanus (Római Péter, a szerk.) fog uralkodni, aki nagy szenvedések között fogja terelni nyáját. Ezután a hét domb városát elpusztítják, és a rettegett bíró megítéli a népét.”

Kevesen tudják, de Ferenc pápa Argentínába kivándorolt olasz szülők gyermeke, a szülők pedig egyenesen a közeljövőben bukásra ítélt Rómából származnak.

Amikor a konklávé pápának választotta, Assisi Szent Ferenc iránti tisztelete jeléül a szent keresztnevét vette fel egyházfejedelmi névként.

Ferenc pápa eredeti civil neve is sokat elárul: Francesco di Pietro di Bernardone, ebben pedig szerepel a Péter – Pietro…

Az emberi társadalom napjainkban tapasztalt felgyorsult és sok szempontból válságba került fejlődése, valamint az ezzel összefüggő globális problémák növekvő száma is azt jelzi, hogy a fenntartható jövő valamiféle korszak- vagy még inkább paradigmaváltás nélkül ma már nehezen elképzelhető.

Mindez azonban nem a világ végét, hanem egy új, az eddigiektől eltérő világ megszületését jelenti a szkeptikusok szerint.

Mások viszont úgy vélik, hogy Ferenc pápa lesz az, aki által a nyáj a sötétségbe menetel.

Az egyik első pápa ugyanis, aki nem rendelkezik közvetlenebb európai gyökerekkel, aki szemet huny a közel-keleti keresztényüldözések felett és szorgalmazta a menekültek – főleg iszlám – vallásúak betelepítését Európába, és “segített” Merkelnek a közvélemény érzékenyítésében…


Megtekintések száma: 41390

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet