A világ 10 legbetegebb kínzása: válogatott módokon gyötörték meg az embert a sötét múltban

2023. október 4., szerda
Ez nagyon durva...

Az emberi tudás és leleményesség nem tesz kivételt a kínzások, kivégzések kitalálásával sem. Többezer éve sanyargatjuk a bűnösöket a legváltozatosabb, legkülönfélébb módszerekkel. Nézzünk meg párat a legfájdalmasabb és legvisszataszítóbb kínzások, kínzóeszközök és kivégzések közül.

Eretnekek villája

A nyakra szíjazott, villás végű fémrúd a “páciens” álla alatti puha bőrt és a mellet sértette fel. A hegyes tüskék arra késztették az áldozatot, hogy folyamatosan felfelé nézzen, ami azt eredményezte, hogy pár percen belül izomgörcsök, húzódások kezdték gyötörni, nem beszélve a hegyes fémhegyekről, melyek négy helyen szúrtak a bőre alá.

Nevéből is sejthető: ezt a kínzást azok érdemelték ki, akik a katolikus egyház ellen emeltek szót.

A villa egészen addig maradt a nyakukon, amíg vissza nem vonták korábbi kijelentéseiket.

Boszorkánymaszk

A XVI. századi Skócia és Anglia kedvelt megszégyenítő és kínzó módszere volt a boszorkánymaszk viseltetése. Halálos sebeket nem ejtett, de megnehezítette az étkezést és a beszédet. Egy fémsisakhoz rögzítve került a maszk az áldozatra, természetesen úgy, hogy ne lehessen könnyűszerrel eltávolítani.

A szerkezetből egy tüskés fémrúd ékelődöt a kínzott szájába, ami miatt a maszk viselője se enni, se beszélni nem tudott, valamint számos fájdalmas sebet is szerzett.

Ahogy azt az eszköz neve is tükrözi, a boszorkánynak kikiáltott nőket büntették vele.

Hazugok padja

A középkori Angliában az egyik legsúlyosabb bűnként tartották számon a hazugságot. A tetten érteket a hazugok padján kínozták meg. Nem volt minden esetben halálos a gépezet, de akiken végrehajtották ezt az ítéletet, borzalmas állapotban kerültek le a padról. A bűnöst meztelenül egy vízszintes, ötszögletű gerendára ültették, melyet egy állványzat fogott közre. Lovagló pózban, lábán súlyokkal foglalt helyet a kínzott a szerkezeten. Kezeit az állványhoz kötötték, majd elkezdték tekerni alatta a forgatható gerendát.

A videóban lent további összesen 10 olyan kínzóeszközről van szó, melyektől rémálmod lesz!


Megtekintések száma: 17861

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet