A világ 10 legbizarrabb tengeri élőlénye

2017. január 2., hétfő




Ha még nem láttál igazán ronda és ijesztő lényeket, akkor ezeket megnézve nem fogod elhinni, hogy egy bolygón élnek velünk.

A tengerek, óceánok mélye számtalan titkot rejtenek. Nem csak elfeledett kultúrák, rejtett ökoszisztémák otthona, hanem olyan borzalmas tengeri lényeknek, melyek még a legvadabb rémálmainkat is felülmúlják.

Némelyik ilyen lény úgy néz ki, mintha valami B kategóriás horrorfilm egy díszlete lenne, de olyan is akadt köztük, amire ránézve képtelenségnek tartjuk, hogy erről a bolygóról származik.

Összeszedtük a 10 legbizarrabb tengeri élőlény!

Egy bizarr rákfajta. Ilyen, és ehhez hasonlók özönnel vannak a tengerekben, világóceánokban. Az emberiség alig ismeri a Földön élő rákfajokat, és egyes becslések szerint még több tucat rákfajt nem fedeztünk föl.

Ez a hal úgy néz ki, mintha a Marsról szalajtották volna. Nem csak a színe, de a különleges megjelenése is azt sugallja, hogy lazánk beillene égi szomszédunk feltételezett ökoszisztémájába.

Nézd ezeket a hatalmas, éjfekete szemeket! És azokat a brutálisan nagy fogakat, melyekkel könnyedén át tudná harapni a bőrünket, és a szöveteinket. Olyan, mint egy igazi gyilkoló gép.

Léteznek olyan halfajok is a vizekben, melyeket a különösen magas víznyomás tett olyanná, amilyenek. Rengeteg tényező képes befolyásolni egy élőlény külsejét. A víznyomás, a sótartalom, az ásványi anyagok mennyisége a vízben, és a környezet ragadozói is.

Ez a bizarr hal az Antarktisz közeli vizekben él. Még magánál az ördögnél is csúnyább, de ártalmatlan, jámbor természetű élőlény.

Ezek a csigaszerű, féregre is emlékeztető valamik messziről még szarvnak is beillenek. A tény, hogy a fotón kesztyűben fogják meg ezeket a valamiket, nem árulkodik túl sok jóról.

A rengeteg különös, már-már ijesztő teremtmény között üde színfoltként tűnik fel ez a barátságosan kinéző hal.

Mi lehet ez a fekete, földöntúlinak kinéző bestia? Nem más, mint egy mutálódott ördöghal. Pont úgy néz ki, mint egy sci-fi film szörnye.

A fekete kardhal, vagy ahogy sokan hívják, fekete abroncshal olyan fogakkal rendelkezik, hogy biztosak lehetünk benne, hogy könnyedén át tudná harapni a karunkat, ha arra kerülne a sor.

Ennek a bestiálisan kinéző valaminek mindössze egyetlen szeme van, de azzal is minket figyel. Ráadásul az a szem kísértetiesen hasonlít egy emberi szemre is. Ez a küklopsz utánzat az egyik legfélelmetesebb tengeri élőlény.

A tengerekben, és a víz alatt nem csak halak élnek, hanem időnként pókszerű lények is feltűnnek. Az egyik legijesztőbb nem halszerű lény kétségkívül ez a majdnem tenyérnagyságú tengeri pók.

Az óceánok tele vannak ezekhez hasonló lényekkel, és még számtalan olyan állattal, amik felfedezésre várnak. És mi mérget vennénk rá, hogy lesznek köztük olyanok, amik még ezeknél is durvábbak lesznek.

érdekes érdekesség állatvilág


Megtekintések száma: 45121





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet