A világ 10 legérdekesebb, és egyben legbizarrabb ténye, melyek sokkolni fognak!

2017. május 12., péntek




Összegyűjtöttük a földkerekség legfurcsább, egyben legfantasztikusabb tényeit. Olyan dolgokat, amik tényleg ámulatba ejtik az embert, vagy minimum elgondolkodtatják.

A világ egy nagyon érdekes hely. Még akkor is, ha éppen unatkozunk, ugyanis abban az egytelen pillanatban is számtalan elképzelhetetlen és furcsa, vagy épp vicces, netán csodálatos dolog történik.

Összegyűjtöttünk neked olyan érdekes tényeket, amik után lehet, hogy egynémelyiken még el is fogsz gondolkodni, de lesz olyan is, amit egyszerűen nem fogsz tudni hova tenni.

Tudtad, például, hogy Kleopátra közelebb élt a történelmi idősíkon a Holdra szálláshoz, mint a gízai nagy piramis építéséhez?

A sáskarák pedig olyan erő és sebesség birtokában van, ami szinte félelmetes. Ugyanis olyan gyorsan és nagy erővel tudja összeroppantani ollóit, hogy a víz egy ponton felforr, és időnként fény is villan az ollók között.

És most egy igazán megdöbbentő: a Spanyolok himnusza mentes mindennemű szótól. Igen, jól hallottad. Nincsen szövege a saját himnuszuknak, mert nem tartották szükségesnek. Szerintük a nemzeti öntudatot szavak nélkül is ki lehet fejezni.

A méz pedig köszöni szépen, jól van. mondhatnánk azt is, hogy el van, mint a befőtt, ugyanis a méz nem romlik meg, és képes akár 3.000 éven át elállni.

Az viszont egy kicsit morbid tény, de ennek ellenére érdekes, és nemigazán köztudott, hogy a halott emberek már nem tudnak libabőrösek lenni, mivel a sejtek között már nem áll fenn kapcsolat, vagy csak részleges, és nem szállítja semmi az ingerületet.

A televízió képernyőjén feltűnő statikus zaj, amit itthon sokan csak hangyafocinak hívnak, valójában az univerzumban az ősrobbanás után hátramaradt háttérzaj képe. Olyan, mintha az ember a világegyetem múltjába tenne egyfajta betekintést a saját nappalijából.

Amikor az orrunkon keresztül lélegzünk, az egyik orrjáratunkon át mindig több levegő áramlik be, mint a másikon. Ez a folyamat körülbelül 15 percenként felcserélődik. Ennek a kutatók szerint különféle evolúciós okai vannak.

És most egy igazán érdekes, egy kis fizikai csemege: tudósok kiszámolták, hogyha minden atomok közötti távolságot eltávolítanánk, akkor annyi helyet "takarítanánk meg" hogy minden ember a Földön ráférne egy almára.

És ha már fentebb megemlítettük a piramisokat: a gyapjas mamut még abban az időben is létezett, amikor az első piramisokat emelték Egyiptomban.

Körülbelül 1.200.000 szúnyog kellene ahhoz, hogy kiszívják egy felnőtt ember minden csepp vérét. Így nem kell senkinek attól tartania, hogy egy este alatt a szobában néhány szúnyog miatt veszélyben lenne...

Az írott nyelvet egymástól függetlenül hozták létre a sumerok, a maják és az egyiptomiak. Mindegyik kultúrának megvoltak a maga invenciói az íráskép kezdetleges alakulásában.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesebb


Megtekintések száma: 159265





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet