A világ 4 máig megoldatlan rejtélye

2017. március 26., vasárnap




Ezekre a rejtélyekre még ma sincs válasz...

Cicada 3301

2012. januárjában vette kezdetét valami, amire azóta sincs megfejtés, sem magyarázat. Egy különleges felhívást tettek fel az internetre, néhány közösségi oldalon, hogy egy többlépcsős rejtvényfejtő játékban vegyenek részt.

Kifejezetten magas intelligenciával rendelkező személyeket kerestek, mert a rejtvényjáték állítólag nagyon összetett és bonyolult volt. Matematikai, irodalmi, kriptográfiai és filozófiai elemei is voltak, és szinte az egész világon elterjedtek.

Nem tudni, hogy ki állt a játék mögött, sem azt, hogy mi volt a játék végén a megfejtés, de egyes városi legendák szerint valami olyan nagy titok volt a megfejtő jutalma, mely az egész életszemléletét megváltoztathatta. Állítólag aki megfejti a feladványokat, az előbb vagy utóbb eljut a készítőkhöz, de azt, hogy pontosan kik ők, a mai napig rejtély.

A Pollock-ikrek hátborzongató rejtélye

1957. májusában egy szép tavaszi napon valami hátborzongató dolog történt, melyet azóta is emlegetnek.

A 11 éves Joanna Pollock, húga, a 6 éves Jaqueline és egy barátjuk, Anthony Layden éppen a templomba tartottak autóval az angliai Hexamban, amikor balesetet szenvedtek. A balesetben a 3 gyermek meghalt, a szülők pedig teljesen magukba roskadtak.

A gyászon túl aztán újból pici babákkal ajándékozta meg őket a sors, ugyanis ikrek születtek, akiket Jennifernek és Gilliannek neveztek el. A rejtélyes dolgok itt kezdődtek: Jennifernek ugyanott nőtt anyajegye, ahol korábban Jaqueline-nek, aki meghalt a balesetben. Ugyanolyan játékokat kértek 4 évesen a szülőktől, mint korábbi gyerekeik, pedig azelőtt ezeket a játékokat nem láthatták soha.

A szülők ekkor már biztosak voltak benne, hogy ikerlányaik az elhunyt Pollock testvérek reinkarnációi lehetnek. Az esettel annak idején még Dr. Ian Stevenson reinkarnációs kutató is foglalkozott.

A Babushka Lady rejtély

A Kennedy-gyilkosság rejtélyét több szempontból sem sikerült felgöngyölíteni. A gyilkos lehetséges kiléte mind a mai napig vita tárgya, de van egy másik lényeges dolog is.

A tragédia után alapos nyomozás vette kezdetét, ellenőriztek minden fotót és felvételt. Ekkor különös felfedezés borzolta tovább a kedélyeket: két ismeretlen alak szerepel a képeken, akiket az eset óta nem sikerült azonosítani.

A hölgy becenevét a sajtó találta ki, ő volt az első alak, akit a fotókon sikerült azonosítani. Mivel hasonló ruházatban jelent meg, mint az idősebb, orosz nők, és fejkendőt is viselt. Több amatőr felvételen is megjelenik, például a híres Zapruder filmen is, de az arca egyik képen sem átható világosan.

Az volt az egészben az érdekes, hogy a nő még a lövések eldördülése után is ott állt a kamerájával, miközben már mindenki menekült. Mindez véletlen lenne? Vagy valamilyen úton-módon köze lehetett a merénylethez? Ma sem tudja senki...

Testvérpár a jövőből?

Egyszer egy napon egy kis falucska, Woolpit városában két gyermek jelent meg, akik alaposan felforgatták a lakók addig nyugodt kis életét.

A korhoz nem illő ruhát viseltek, bőrük színe pedig zöldes volt. Sokan hitték akkoriban, hogy valamiféle fertőző betegséget hordoznak, és emiatt messze elkerülték őket a helybéliek. Ráadásul kommunikálni sem nagyon tudtak az ottaniakkal, mert egy mindenki számára ismeretlen nyelven beszéltek.

A látogatók nem voltak hajlandóak enni a beszámolók szerint. Mindennemű élelmiszert megtagadtak az első napokban. Később egy tárnát felfedezve a testvérpár mohón nekiesett a benne tárolt nyers és száraz babszemeknek, és rengeteget elfogyasztottak belőlük. A testvérpár fiatalabbik fiú tagja később megbetegedett, majd meghalt, de a lány lassan felépült, és elmúlt a bőrének zöldes színe. Nem sokkal ezután pedig megtanult angolul.

Azt állította, hogy egy nem evilági helyről jött, ahol soha nem sütött a nap, ezért akik ott élnek, mindenkinek zöldes árnyalatú a bőre. Idővel ez a lány váratlanul eltűnt Woolpitből, és soha nem került elő.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 101690





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet