A világ 5 legmegdöbbentőbb jövőbeli dolga, ami át fogja alakítani az életünket

2017. április 12., szerda




Ezek a dolgok valósággal sokkolhatják majd a világot.

Elveszett civilizációk

Ma is az egyik legvitatottabb kérdés, hogy vajon éltek-e az emberiség előtt más fejlett civilizációk a bolygón. A tudomány mai állása szerint nem, és a régésztársadalom nagy része is tagadja az olyan leletek létezését, mint a Dropa kőkorongok, vagy a nagyenyedi alumínium.

Ezek azonban mind egy olyan letűnt kor képviselőinek tevékenységét, és kéznyomait viselik magukon, amiket aligha lehet cáfolni. Az emberiség az elkövetkező évtizedekben el fogja ismerni, hogy nem egyedüli lényként született-e Földre, és egy megsemmisült ősi civilizáció trónörököse.

Idegen életformák a Naprendszerben

Az idegen életformák után áhítozó csillagászok, és biológusok nagy része úgy sejti, hogy az élet nyomai után nem kell nagyon messzire menni. Valószínűleg itt a Naprendszerben is alkalmas lehet rá több égitest is, hogy hosszabb távon élet maradjon meg a felszínén.

Vagy a felszín alatt. Az Európa, és a Titán mind ilyen lehetséges jelöltek, de a Mars is jó esélyekkel száll be az élet utáni kutatás játszmájába. Sokak szerint nem is csak mikrobiológiai életet fogunk valamelyik planétán találni, hanem akár apró, rovarszerű, vagy puhatestű élőlényeket is. Ezzel pedig az ember élete megváltozik: többé nem lesz egyedül a világegyetemben.

Önvezető járművek

Az önvezető és önmentő szuperokos járművek fogják képviselni a jövőt. Egyrészt minimálisra csökken majd a közlekedési balesetek száma, hiszen a gép sokkal kevesebbet hibázik, mint az ember, másfelől esetleges baleset esetében ezek az önvezérlő járművek képesek automatikusan vészjelzést leadni.

Ennek során rengeteg a közelben tartózkodó hasonló jármű mintegy flottaként a segítségére siet, így gyakorlatilag az utakon minimálisra csökken az emberi halálozások aránya. A rendszer ugyanis a jövőkutatók szerint annyira tökéletes lesz, hogy nem lesz olyan jármű, ami ha „kihullik” a rendszerből valami baleset következtében, azt ne találná meg azonnal a többi jármű.

Teleportáció

A teleportációs kutatások ma még csak gyerekcipőben járnak, de dereng valami az alagút végén. Ma már képesek a tudósok egy-egy részecskét el teleportálni egy másik térpontra, ezzel megvalósítva a teleportáció utópiájának álmát.

Az évszázad végéig olyan technológiát fejleszthetünk ki, mellyel képesek lehetünk majd tárgyakat, objektumokat, élelmiszereket, és akár élő dolgokat, embereket is teleportálni. Ezzel pedig a távolság korlátait végleg ledöntjük, és beverjük az utolsó szeget a tömegközeledés – egy úgy egyáltalán a közlekedés – koporsójába.

Túlvilág

Sokan várják, hogy a jövőben valami olyan óriási felfedezést tegyenek a túlvilággal, és a szellemvilággal kapcsolatban, mely mindenre hatással lehet. Egy ilyen remek felvetésen alapul a Discovery – azaz Felfedezés – című film.

Lehet, hogy a nem is túl távoli jövőben olyan dolgokat fedeznek fel a túlvilággal kapcsolatban, ami teljesen más megvilágításba fogja helyezni az életet. Ha ugyanis például azt fedeznék fel, hogy nincs, és a halál után mindenki egyszerűen megszűnik létezni, akkor az emberek teljesen máshogy kezdenék el élni az életüket, és részben a vallás is, mint erkölcsi fék megszűnne létezni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika túlvilág idegenek


Megtekintések száma: 22041





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet