A világ 6 legbizarrabb térképe: máig misztikum övezi őket a tudomány számára

2019. július 17., szerda
A gyíkemberek labirintusa, vagy a belső Földben található legendás birodalom, Agartha pontos helye? Összegyűjtöttük a világ legbizarrabb és egyben legrejtélyesebb ősi térképeit a világból.

A gyíkemberek katakombája

1934-ben egy nagyon bizarr teória látott napvilágot egy titkos katakombáról, melyben gyíkhoz hasonlító emberi lények élnek. Egy G. Warren Shufelt nevű bányász - és mérnök - azt állította, hogy felfedezett Los Angeles alatt egy olyan labirintusszerű katakomba rendszert, amelyet gyíkemberek civilizációja népesített be.

Később még egy térképet is készített, és azt állította, hogyha lemerészkednek vele a mélybe, be is bizonyítja a létezésüket. Sajnálatos módon csak a térkép maradt fenn, mert ugyan többször is lemerészkedtek a föld alá a kutatókkal, soha nem bukkantak a katakombákban rejtőző lények nyomára.

Lejárat Agarthaba, a belső Föld birodalmába

A náci Németország vezetője, Hitler komolyan hitt abban, hogy létezik egy a Föld alatt élő civilizáció, melyről ősi szanszkrit iratok is említést tesznek.Ez a hely Agartha, ami a belső Föld középpontjában található nap körül forog. A németek állítólag egy térképet is készítettek, és megjelölték rajta, hogy hol vannak a lejáratok ebbe a rejtélyes világba. A térkép tanulsága szerint a hatalmas, több száz négyzetkilométeres portálok az Föld északi illetve déli pólusán találhatóak.

Rejtélyes lóhere térkép

A 16. század előtt még voltak olyan térképek a keleti népeknél, melyek Jeruzsálemet tették meg a világ középpontjának. Ez részben a Kereszténység fontos és kiemelkedő szerepe miatt volt, azonban egyes történészek más okokra vezetik vissza.

A híres lóhere térképet egy bizonyos Heinrich Bunting készítette, és egyike az utolsó ilyen térképeknek, más források szerint ez a legutolsó elkészült darab.

A Biblikus világkép térképe

Sokaknak furcsán hathat ez a térkép, és a legtöbben nem is abba ktötötek bele, hogy a Bibliához köthető, vagy a kereszténységhez, hanem abba, ahogyna kinéz az egész.

A térképet magát Orlando Ferguson professzor készítette még 1893-ban. Az egész alkotás ráadásul azzal a szánt szándékkal készült, hogy elhitesse az emberekkel, hogy a Föld lapos. Jól látható, ahogyan angyalok állnak a világ sarkainál, ahol az véget ér. Alapvetően bizarr, és maradi dogmát próbált ábrázolni, és tovább sulykolni a fejekben.

Még jó, hogy azóta az emberek elfogadták, és a tudomány rájött arra, hogy a Föld kerek.

Piri Reis térképe az Antarktiszról

Piri Reis tengerész térképe a legendás Atlantiszt is ábrázolhatja, legalábbis sokan gondoltak erre, ugyanis meglepő módon az Antarktiszt úgy ábrázolja, ahogyan az a jégpáncél nélkül létezne. A titokzatossága az, hogy akkoriban is jégpáncél borította, így senki sem tudja, hogy Piri Reis honnan lehetett ilyen tudás birtokában.

Egyesek szerint ugyanis Atlantisz egyenlő az Antarktisszal, és Piri Reis valójában Atlantisz térképét reprodukálta régebbi történelmi feljegyzések, térképkezdemények alapján.

A Hold sötét oldala

A végére egy kakukktojás, mely a Hold felszínét ábrázolja egy olyan térképen át, mely egyfajta geolgóiai térképként funkcionál.

Vagyis a különféle pacák, és árnyalatok az egyes ásványi anyagokat ábrázolják, jelölik. Ami még érdekessé teszi ezt a térképet az nem más, mint a tény, hogy eredetileg a Hold másik, sötét oldaláról készült, amiről alig léteznek műholdas felvételek és képek.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 45261

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet