A világ egyik legnagyobb macskája

2016. november 9., szerda




A világ talán legnagyobb macskája New Yorkban él, és megelőzi a korábbi világrekorder macskát is, mely 2013-ban elpusztult. Szerinted mekkora lehet Samson?

Samson alig 4 éves, de már most is olyan hírnévre tett szert, amiről a többi macska csak álmodozik. A Maine Coon fajtájú szőrpamacs ugyanis igen impozáns méretekkel rendelkezik.

Olyannyira hatalmas ugyanis, hogy valószínűleg ő New York, és egyben a világ legtermetesebb házimacskája.

A macskatartók között köztudott tény, hogy a Maine Coon fajtájú macskák mindig is nagy termettel bírtak, ez a fajta egyik fő sajátossága.

Azonban még egy Maine Coon sem nőtt soha akkorára, mint Samson, aki jelenleg 1,23 méter hosszú, és már 14-15 kilogrammot nyom

A gazdája elmondása szerint a többi macska megijed tőle, de nagyon gyakori az is, hogy a kutyák is feszélyezve érzik magukat a közelébe, vagy egyenesen menekülőre fogják a dolgot, amint Samson elkezd közelíteni feléjük.

Jonathan Zurbel, aki 4 éven át eddig nevelte, nagyon hálás a sorsnak, hogy összehozta őket. Szerinte Samson barátságos, és lusta cica.

2013-ban tragikus módon elpusztult a korábbi világrekorder macska, aki a világ legnagyobb termetű házicicája díj tulajdonosa volt, így most jó esélye van Samonnak, hogy világrekorder macska legyen belőle.

“Minden reggel a hálószobám előtt vár, ugyanis az első dolga, hogy ráfeküdjön a hasamra és hozzám bújjon” – nyilatkozta egy helyi lapnak Jonathan.

A korábbi világrekorder csupán alig néhány centivel volt hosszabb nála, így most mindenki azért szurkol, hogy Samson világrekorder lehessen.

hihetetlen állatvilág rekord világrekord


Megtekintések száma: 135955





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet